Test av massagepistoler - Vi utser de bästa massagepistolerna

Massagepistoler är något som har blivit oerhört populärt de senaste åren, och av god anledning. Att massera trötta muskler hjälper till med återhämtning då det ökar blodtillförseln och mjukar upp vävnader. Detta är speciellt användbart för de som tränar hårt, men även för de som bara är sugna på en ordentlig genomgång av musklerna är en massagepistol ett bra val.

Du behöver bara använda din massagepistol under tio minuter dagligen för att få effekt av användningen. Förutom att lindra smärta hjälper den till att frigöra hormoner som endorfin, serotonin och dopamin som alla är kända för att öka välmåendet.

Med detta i åtanke gav vi oss ut för att testa marknadens bästa och mest populära massagepistoler. Det finns oerhört många bra massagepistoler på marknaden, men vi vill hålla det så kort och koncist som möjligt. Därför tog vi fram till denna topplista med vad vi anser vara de 4 allra bästa massagepistolerna.

Detta kan du läsa om i vårat test av massagepistoler

Testlagets utvalda massagepistoler

Bästa premiumvalet

Theragun Pro

Köpguide för massagepistoler

Myfitnesspal har sammanfattat de fyra viktigaste punkterna som man ska tänka på när man använder en massagepistol. Börja sakta, undvik ben, håll den rörande och “Mer betyder inte bättre”. Det är viktigt att man inte försöker stressa återhämtningen genom att ignorera dessa tips, då det kan ge upphov till andra skador eller långsammare återhämtning.

En massagepistol används på ömma muskler och syftar till att öka blodflödet till dem. Detta har en positiv påverkan på återhämtning, och passar särskilt bra för stela eller trötta muskler.

En öm muskel bör masseras max 10 minuter per dag. Att använda en masasgepistol mer än det kommer inte snabba på återhämtningen, däremot är det inte negativt heller – så man kan köra längre om man tycker att det är skönt.

Välkommen till vårat test av massagepistoler

Flowlife Flowgun

Testvinnande massagepistol från svenska Flowlife

Massagepistolen Flowlife Flowgun kommer från det svenska varumärket Flowlife och den har snabbt blivit mycket populär bland användarna. Den har en kraftfull motor men är ändå tystgående vilket är mycket uppskattat. Massagepistolen levereras i en praktisk väska vilket gör den enkel att ta med vid behov.

 • Kraftfull & tyst motor
 • Grym garanti med halva priset på kommande köp
Bästa priser För Flowlife Flowgun

Specifikationer Flowlife Flowgun

Slaglängd
10 mm
Hastighet (slag per minut)
1400 - 3200
Effekt (W)
103 - 228
Batteritid
6 timmar
Effektnivåer
5
Massagehuvuden
6

Vad tycker användarna av Flowlife Flowgun?

 • 4.8 av 5 i betyg av 153 nöjda kunder hos Trustpilot

Bästa all-aroundvalet

Flowlife Flowgun har sex stycken olika massagehuvuden som du enkelt kan byta ut. Den har fem stycken vibrationsnivåer från 1 400 till 3 200 slag per minut för att du ska kunna välja den nivå som passar just dig. Slaglängden ligger på 10 mm vilket är likvärdigt med många andra massagepistoler på marknaden.

Slagen, eller vibrationerna, stimulerar bindväven runt musklerna, ökar din blodcirkulation och frigör triggerpunkter bland annat. Detta ger upphov till mindre träningsvärk och förbättrad återhämtning efter att du har tränat vilket gör den till en väldigt omtyckt massagepistol.

När vi provade denna massagepistol blev vi positivt överraskade över hur väldesignad den är och vilken hög kvalitet den har. Det här är en premiumprodukt som kostar en del men den är väl värd varenda krona. Den är dessutom ergonomisk samtidigt som den har en låg ljudnivå.

En annan väldigt fördelaktig faktor med Flowlife Flowgun är att den har en riktigt bra batteritid. Den ligger nämligen på hela sex timmar. Det tar runt tre till fyra timmar att ladda den från noll till fullt batteri vilket också är fördelaktigt. För att veta när laddningen är klar börjar adaptern lysa grönt istället för rött.

Flowlife Flowgun har utsetts till testvinnare i många olika test av massagepistoler, och har genomgående goda kundrecensioner – tillsammans med vår egen upplevelse av massagepistolen är det ingen tvekan om att den – sett till priset, verkligen är en av de bästa massagepistolerna på marknaden just nu.

Theragun Pro

Massagepistolen för de seriösa idrottarna

Theragun Pro är en riktig värsting inom massagepistoler och ett utmärkt premiumval för dig som vill lägga mer pengar på din massagepistol. Den är väldesignad och du kan dessutom styra den via din mobil med en smart app.

Denna massagepistol sticker ut på flera vis. Dels den riktigt höga slaglängden på hela 16 mm, du har möjlighet att styra den via den smarta appen, men det vi gillar främst är att man genom det justerbara huvudet lätt kommer åt många olika muskelgrupper. Massagepistolen levereras såklart med en praktiskt förvaringsväska.

 • Smart app som gör att du kan styra den via telefonen
 • Justerbar massagearm för bästa räckvidd
 • Massagepistolen med överlägset störst slaglängd
 • Dubbla batterier gör att du aldrig blir strandad
 • OLED skärm med inbyggd kraftmätare
 • Dyr
Bästa priser för Theragun Pro massagepistol

Specifikationer Theragun Pro

Slaglängd
16 mm
Hastighet (slag per minut)
1750 - 2400
Effekt (W)
Upp till 220 W
Batteritid
Dubbla batterier med 2.5h styck
Effektnivåer
5
Massagehuvuden
6

Vad tycker de som köpt Theragun Pro massagepistol?

 • 4.7 av 5 i betyg av över 500 nöjda kunder hos Amazon
 • Storsäljare på amerikanska Bestbuy,. 4.9 av 5 i betyg

Bästa massagepistolen 2021

Det här är verkligen en Rolls Royce inom massagepistoler och den ger en fantastisk användarupplevelse. Den kommer åt även svåråtkomliga muskelgrupper eftersom massagehuvudet kan vridas i över 90 grader. Den har helt enkelt en unik ergonomi jämfört med andra massagepistoler.

Det märks att den här massagepistolen går djupare in i musklerna tack vare dess höga slaglängd vilket också ger en bättre effekt. Dock är det höga priset en nackdel som gör att denna massagepistol mest är populär bland riktigt seriösa idrottare.

Theragun Pro har inte samma höga slagmängd per minut som Flowlifes modellerna utan här är det 2 400 slag per minut vid det allra högsta läget. Man kan tro att detta är en nackdel, men vid vårat test märkte vi inte av att den stimulerade musklerna mindre än de andra massagepistolerna vi testat – snarare tvärtom. Detta har förstås att göra med den höga slaglängden som gör att musklerna stimuleras på djupet.

Vi gillar att Theragun Pro är väldigt tyst vilket gör att den passar att använda även framför teven utan att den stör. Displayen är också en fördel då den visar kraftmätaren samt hur många slag per minut den arbetar med. Den visar också hur mycket batterikapacitet som finns kvar vilket är en stor fördel. Det bör nämnas att denna massagepistol är Theraguns dyraste och bästa alternativ och de har också billigare alternativ på marknaden.

Theragun Pro har fått väldigt bra recensioner av användarna på ett flertal sajter online. Det är alltid betryggande att se att andra personer gillar att använda en produkt då det betyder att den är bra. De får inte betalt för att tala om vad de tycker utan den typen av recensioner är helt ärliga. Om du har budget för att lägga mycket pengar på en massagepistol som kan hjälpa dig vid smärta i musklerna eller för återhämtning efter träning är Theragun Pro definitivt ett mycket bra val.

Även denna massagepistol har fem vibrationsnivåer och sex massagehuvuden. Den kommer dessutom med dubbla batterier för att du alltid ska kunna ha den redo.  Till alla som är ute efter en bra massagepistol kan vi starkt rekommendera Theragun Pro.

Flowlife Go

Instegsmodell av massagepistol

Flowlife Go brukar kallas för lillebror till Flowlife Flowgun – den påminner mycket om den men har ett lägre pris. Det är en smidig massagepistol som har en låg vikt på under ett kilo vilket är en fördel. Batteritiden är dessutom bättre på den här modellen – det håller i sju till åtta timmar vilket är riktigt bra.

 • Billig massagepistol
 • Lång batteritid
 • Lägst effekt. Tydligast vid användning på större muskelgrupper så som lår
Bästa priser för Flowlife Go

Specifikationer Flowlife Go massagepistol

Slaglängd
10 mm
Hastighet (slag per minut)
1700 - 2800
Effekt (W)
100 - 160
Batteritid
Upp till 8 timmar
Effektnivåer
5
Massagehuvuden
6

Vad tycker andra om Flowlife Go?

 • 5 av 5 i betyg från kunderna hos Svensktkosttillskott

Bra instegsmodell

Flowlife Go är mycket enkel att använda och den ger en bra återhämtning och lindring till ömma muskler. Tack vare dess sex munstycken och fem vibrationsnivåer kan du använda den på flera olika muskelgrupper och även hitta den inställningen som är mest behaglig för just dig.

Om du aldrig tidigare använt en massagepistol så är Flowlife Go ett mycket bra val. Den passar för alla ambitionsnivåer och eftersom den är så liten och lätt är den enkel att ta med sig vid behov.

Flowlife Go är en väldigt tyst och effektiv massagepistol. Det är också en fördel att den levereras med en väska vilket är praktiskt om du har behov av att ta den med dig till exempelvis jobbet eller på semestern. Om du vill ha en billig massagepistol är det här ett mycket bra alternativ.

Nackdelen med Flowlife Go är att den har en motor som inte är lika kraftfull som de andra massagepistolerna vi testat. Det problemet märkte vi egentligen bara av när vi använde den på de stora benmusklerna, på resterande delar av kroppen fungerar den väldigt bra. Dock är det värt att anmärka att även på benen fungerade den helt OK, men att den saknade effekt jämfört med de dyrare massagepistolerna var rätt uppenbart.

Det här är en mycket omtyckt massagepistol bland användare som ger den högsta betyg inom alla kategorier. Vi fick också en mycket bra upplevelse av den när vi utförde vårt test massagepistol. Det är definitivt en produkt som vi rekommenderar till dig som är osäker på om en massagepistol är rätt för dig då du får en effektiv produkt till ett bra pris.

Hyperice Hypervolt Plus

Populär massagepistol

Hyperice är en väldigt populär massagepistol utomlands, men i Sverige har den inte riktigt fått samma slagkraft då Flowlife oftast sees som mästaren av massagepistoler här. Men vi ville såklart se vad all hype var, så vi testade såklart även Hyperice populära massagepistol.

 • Styr via mobilapp
 • Avtagbart batteri
 • Svagare motor än Flowlifes massagepistoler
Priser för Hyperice Hypervolt

Specifikationer HyperIce Hypervolt Plus

Slaglängd
10.6 mm
Hastighet (slag per minut)
1800 - 3200
Effekt (W)
90
Batteritid
3 timmar
Effektnivåer
3
Massagehuvuden
5

Hur står sig Hyperice Hypervolt Plus i andra tester?

 • Bäst i test hos amerikanska Cnet
 • Testvinnare hos Menshealth.com

Hög byggkvalitet – svag motor

När vi testade Hyperice massagepistol så blev vi positivt överraskade av byggkvalitén. Den är mycket bra och modellen känns väldigt solid & välbyggd. Vi gillade också att den levereras med ett avtagbart batteri. Tyvärr får man bara med ett batteri, jämfört med Theraguns massagepistol som kommer med två, men det går såklart att köpa till.

Nackdelen med Hyperice vs Flowgun massagepistol är att denna inte masserar lika hårt och effektivt. Steg för steg, så märks det tydligt att denna inte går lika mycket på djupet som Flowlife Flowgun. Dock är detta kanske inte särskilt förvånande, då motorn i Flowlife Flowgun är 2.5 gånger så kraftfull som i Hyperice.

Den upplevs dock som starkare än Flowlife Go, trots att den massagepistolen har en motor som är 50% starkare. Så att säga att Flowlife Flowgun är en 2.5 gånger så kraftfull massagepistol vore inte hela sanningen. Våran uppfattning är att denna upplevs ungefär 30% svagare än Flowlife Flowgun som är våran bäst i test massagepistol.

Hyperice Hypervolt Plus är utrustad med Quiet-glide teknologi, vilket låter som något som skulle komma från en rakhyvel. Syftet med det är iallafall att minska friktionen i masagehuvudet, och resultatet är fungerar sisådär. Visst, den är inte jättehögljudd – men samtidigt är Flowguns massagepistol tystare. Detta bekräftast i ett test som Versopo utfört.

Vad är egentligen fördelen med denna massagepistol då? Ptja.. den har hög byggkvalitet! Mobilappen är riktigt praktisk och enkel att justera. Det är absolut en bra massagepistol, men eftersom den är dyrare än Flowguns så anser vi att den inte är lika köpvärd. Om den finns till ett riktigt bra erbjudande så hade vi dock absolut inte tackat nej till den, då den är likvärdig med Flowguns massagepistol på många punkter.

Utvalda produkter