Flowlife Flowgun

Priser för Flowlife Flowgun

Sammanfattning

 • Kraftfull & tyst motor
 • Grym garanti med halva priset på kommande köp

Specifikationer

Slaglängd: 10 mm

Hastighet (slag per minut): 1400 – 3200

Effekt (W): 103 – 228

Batteritid: 6 timmar

Effektnivåer: 5

Massagehuvuden: 6

Testvinnande massagepistol från svenska Flowlife

Massagepistolen Flowlife Flowgun kommer från det svenska varumärket Flowlife och den har snabbt blivit mycket populär bland användarna. Den har en kraftfull motor men är ändå tystgående vilket är mycket uppskattat. Massagepistolen levereras i en praktisk väska vilket gör den enkel att ta med vid behov.

Bästa all-aroundvalet

Flowlife Flowgun har sex stycken olika massagehuvuden som du enkelt kan byta ut. Den har fem stycken vibrationsnivåer från 1 400 till 3 200 slag per minut för att du ska kunna välja den nivå som passar just dig. Slaglängden ligger på 10 mm vilket är likvärdigt med många andra massagepistoler på marknaden.

Slagen, eller vibrationerna, stimulerar bindväven runt musklerna, ökar din blodcirkulation och frigör triggerpunkter bland annat. Detta ger upphov till mindre träningsvärk och förbättrad återhämtning efter att du har tränat vilket gör den till en väldigt omtyckt massagepistol.

När vi provade denna massagepistol blev vi positivt överraskade över hur väldesignad den är och vilken hög kvalitet den har. Det här är en premiumprodukt som kostar en del men den är väl värd varenda krona. Den är dessutom ergonomisk samtidigt som den har en låg ljudnivå.

En annan väldigt fördelaktig faktor med Flowlife Flowgun är att den har en riktigt bra batteritid. Den ligger nämligen på hela sex timmar. Det tar runt tre till fyra timmar att ladda den från noll till fullt batteri vilket också är fördelaktigt. För att veta när laddningen är klar börjar adaptern lysa grönt istället för rött.

Flowlife Flowgun har utsetts till testvinnare i många olika test av massagepistoler, och har genomgående goda kundrecensioner – tillsammans med vår egen upplevelse av massagepistolen är det ingen tvekan om att den – sett till priset, verkligen är en av de bästa massagepistolerna på marknaden just nu.

Theragun Pro

Priser för Theragun Pro

Sammanfattning

 • Smart app som gör att du kan styra den via telefonen
 • Justerbar massagearm för bästa räckvidd
 • Massagepistolen med överlägset störst slaglängd
 • Dubbla batterier gör att du aldrig blir strandad
 • OLED skärm med inbyggd kraftmätare
 • Dyr

Specifikationer

Slaglängd: 16 mm

Hastighet (slag per minut): 1750 – 2400

Effekt (W): Upp till 220 W

Batteritid: Dubbla batterier med 2.5h styck

Effektnivåer: 5

Massagehuvuden: 6

Massagepistolen för de seriösa idrottarna

Theragun Pro är en riktig värsting inom massagepistoler och ett utmärkt premiumval för dig som vill lägga mer pengar på din massagepistol. Den är väldesignad och du kan dessutom styra den via din mobil med en smart app.

Denna massagepistol sticker ut på flera vis. Dels den riktigt höga slaglängden på hela 16 mm, du har möjlighet att styra den via den smarta appen, men det vi gillar främst är att man genom det justerbara huvudet lätt kommer åt många olika muskelgrupper. Massagepistolen levereras såklart med en praktiskt förvaringsväska.

Det här är verkligen en Rolls Royce inom massagepistoler och den ger en fantastisk användarupplevelse. Den kommer åt även svåråtkomliga muskelgrupper eftersom massagehuvudet kan vridas i över 90 grader. Den har helt enkelt en unik ergonomi jämfört med andra massagepistoler.

Det märks att den här massagepistolen går djupare in i musklerna tack vare dess höga slaglängd vilket också ger en bättre effekt. Dock är det höga priset en nackdel som gör att denna massagepistol mest är populär bland riktigt seriösa idrottare.

Theragun Pro har inte samma höga slagmängd per minut som Flowlifes modellerna utan här är det 2 400 slag per minut vid det allra högsta läget. Man kan tro att detta är en nackdel, men vid vårat test märkte vi inte av att den stimulerade musklerna mindre än de andra massagepistolerna vi testat – snarare tvärtom. Detta har förstås att göra med den höga slaglängden som gör att musklerna stimuleras på djupet.

Vi gillar att Theragun Pro är väldigt tyst vilket gör att den passar att använda även framför teven utan att den stör. Displayen är också en fördel då den visar kraftmätaren samt hur många slag per minut den arbetar med. Den visar också hur mycket batterikapacitet som finns kvar vilket är en stor fördel. Det bör nämnas att denna massagepistol är Theraguns dyraste och bästa alternativ och de har också billigare alternativ på marknaden.

Theragun Pro har fått väldigt bra recensioner av användarna på ett flertal sajter online. Det är alltid betryggande att se att andra personer gillar att använda en produkt då det betyder att den är bra. De får inte betalt för att tala om vad de tycker utan den typen av recensioner är helt ärliga. Om du har budget för att lägga mycket pengar på en massagepistol som kan hjälpa dig vid smärta i musklerna eller för återhämtning efter träning är Theragun Pro definitivt ett mycket bra val.

Även denna massagepistol har fem vibrationsnivåer och sex massagehuvuden. Den kommer dessutom med dubbla batterier för att du alltid ska kunna ha den redo.  Till alla som är ute efter en bra massagepistol kan vi starkt rekommendera Theragun Pro.

Flowlife Go

Priser för Flowlife Go

Sammanfattning

 • Billig massagepistol
 • Lång batteritid
 • Lägst effekt. Tydligast vid användning på större muskelgrupper så som lår

Specifikationer

Slaglängd: 10 mm

Hastighet (slag per minut): 1700 – 2800

Effekt (W): 100 – 160

Batteritid: Upp till 8 timmar

Effektnivåer: 5

Massagehuvuden: 6

Instegsmodell av massagepistol

Flowlife Go brukar kallas för lillebror till Flowlife Flowgun – den påminner mycket om den men har ett lägre pris. Det är en smidig massagepistol som har en låg vikt på under ett kilo vilket är en fördel. Batteritiden är dessutom bättre på den här modellen – det håller i sju till åtta timmar vilket är riktigt bra.

Bra instegsmodell för de som vill testa på masagepistol

Flowlife Go är mycket enkel att använda och den ger en bra återhämtning och lindring till ömma muskler. Tack vare dess sex munstycken och fem vibrationsnivåer kan du använda den på flera olika muskelgrupper och även hitta den inställningen som är mest behaglig för just dig.

Om du aldrig tidigare använt en massagepistol så är Flowlife Go ett mycket bra val. Den passar för alla ambitionsnivåer och eftersom den är så liten och lätt är den enkel att ta med sig vid behov.

Flowlife Go är en väldigt tyst och effektiv massagepistol. Det är också en fördel att den levereras med en väska vilket är praktiskt om du har behov av att ta den med dig till exempelvis jobbet eller på semestern. Om du vill ha en billig massagepistol är det här ett mycket bra alternativ.

Nackdelen med Flowlife Go är att den har en motor som inte är lika kraftfull som de andra massagepistolerna vi testat. Det problemet märkte vi egentligen bara av när vi använde den på de stora benmusklerna, på resterande delar av kroppen fungerar den väldigt bra. Dock är det värt att anmärka att även på benen fungerade den helt OK, men att den saknade effekt jämfört med de dyrare massagepistolerna var rätt uppenbart.

Det här är en mycket omtyckt massagepistol bland användare som ger den högsta betyg inom alla kategorier. Vi fick också en mycket bra upplevelse av den när vi utförde vårt test massagepistol. Det är definitivt en produkt som vi rekommenderar till dig som är osäker på om en massagepistol är rätt för dig då du får en effektiv produkt till ett bra pris.

Hyperice Hypervolt Plus

Priser för Hyperice Hypervolt Plus

Sammanfattning

 • Styr via mobilapp
 • Avtagbart batteri
 • Svagare motor än Flowlifes massagepistoler

Specifikationer

Slaglängd: 10 mm

Hastighet (slag per minut): 1700 – 2800

Effekt (W): 100 – 160

Batteritid: Upp till 8 timmar

Effektnivåer: 5

Massagehuvuden: 6

Populär massagepistol

Hyperice är en väldigt populär massagepistol utomlands, men i Sverige har den inte riktigt fått samma slagkraft då Flowlife oftast ses som mästaren av massagepistoler här. Men vi ville såklart se vad all hype var, så vi testade såklart även Hyperice populära massagepistol.

Massagepistol med hög byggkvalitet men svag motor

När vi testade Hyperice massagepistol så blev vi positivt överraskade av byggkvalitén. Den är mycket bra och modellen känns väldigt solid & välbyggd. Vi gillade också att den levereras med ett avtagbart batteri. Tyvärr får man bara med ett batteri, jämfört med Theraguns massagepistol som kommer med två, men det går såklart att köpa till.

Nackdelen med Hyperice vs Flowgun massagepistol är att denna inte masserar lika hårt och effektivt. Steg för steg, så märks det tydligt att denna inte går lika mycket på djupet som Flowlife Flowgun. Dock är detta kanske inte särskilt förvånande, då motorn i Flowlife Flowgun är 2.5 gånger så kraftfull som i Hyperice.

Den upplevs dock som starkare än Flowlife Go, trots att den massagepistolen har en motor som är 50% starkare. Så att säga att Flowlife Flowgun är en 2.5 gånger så kraftfull massagepistol vore inte hela sanningen. Våran uppfattning är att denna upplevs ungefär 30% svagare än Flowlife Flowgun som är våran bäst i test massagepistol.

Hyperice Hypervolt Plus är utrustad med Quiet-glide teknologi, vilket låter som något som skulle komma från en rakhyvel. Syftet med det är iallafall att minska friktionen i masagehuvudet, och resultatet är fungerar sisådär. Visst, den är inte jättehögljudd – men samtidigt är Flowguns massagepistol tystare. Detta bekräftast i ett test som Versopo utfört.

Vad är egentligen fördelen med denna massagepistol då? Ptja.. den har hög byggkvalitet! Mobilappen är riktigt praktisk och enkel att justera. Det är absolut en bra massagepistol, men eftersom den är dyrare än Flowguns så anser vi att den inte är lika köpvärd. Om den finns till ett riktigt bra erbjudande så hade vi dock absolut inte tackat nej till den, då den är likvärdig med Flowguns massagepistol på många punkter.

Vad ska man tänka på när man använder en massagepistol?

Myfitnesspal har sammanfattat de fyra viktigaste punkterna som man ska tänka på när man använder en massagepistol. Börja sakta, undvik ben, håll den rörande och “Mer betyder inte bättre”. Det är viktigt att man inte försöker stressa återhämtningen genom att ignorera dessa tips, då det kan ge upphov till andra skador eller långsammare återhämtning.

Vad är syftet med en massagepistol?

En massagepistol används på ömma muskler och syftar till att öka blodflödet till dem. Detta har en positiv påverkan på återhämtning, och passar särskilt bra för stela eller trötta muskler.

Hur länge ska man använda en massagepistol?

En öm muskel bör masseras max 10 minuter per dag. Att använda en masasgepistol mer än det kommer inte snabba på återhämtningen, däremot är det inte negativt heller – så man kan köra längre om man tycker att det är skönt.

Hur kraftig massagepistol ska man köpa?

Massagepistoler styrka kan variera allt mellan 50 i de svagare modellerna medans de kraftigare massagepistolerna kan ha upp till 300 watt. Watten är inte det enda som påverkar hur bra massage en massagepistol ger, utan man ska även ta hänsyn till hur snabb massagepistolen är, vilka massagehuvuden som följer med samt hur lång själva slaglängden är.

Du måste även ta hänsyn till vilken del av kroppen du tänkt massera. Att massera benen ställer högre krav på massagepistolen än om målet är att massera till exempel armar och nacke.

https://youtube.com/watch?v=yD2zTbXeu0w%3Ffeature%3Doembed

Hjälper en massagepistol mot träningsvärk?

Ja absolut! Den huvudsakliga användningen av massagepistolen är inte att bli av med smärta utan att bli av med muskelspänningar, vilket är det som orsakar träningsvärk. Därför är en massagepistol ett bra val för dig som vill minska din träningsvärk.

Är en massagepistol effektiv mot muskelknutar?

En massagepistol hjälper till att lösa upp muskelknutar genom att intensivt stimulera muskelvävnaden och se till att blod åter kommer till muskeln. Oavsett var på kroppen du har muskelknutar så kan en massagepistol vara hjälpsam i att bli av med dem.

Fungerar massagepistol mot ryggskott?

Nej tyvärr så fungerar inte massagepistol särskilt bra mott ryggskott. Om man ryggsmärtor som orsakas av ryggskott så behöver man söka proffesionell hjälp. En massagepistol kan hjälpa till att lindra smärtan orsakad av ryggskott temporärt, men det är inget som kommer bota ryggskott. Felaktigt användande av massagepistol kan dessutom förvärra ryggskottet – så var väldigt försiktigt om du ska använda din massagepistol mot ryggskott.

Kan man behandla nackspärr med massagepistol?

En massagepistol är inte lämplig för att behandla nackspärr. Du bör istället söka hjälp av tillexempel en naprapat, fysioterapeut eller en utbildad massör. De kan hjälpa dig att komma till botten av vad som orsakar din nackspärr och ge dig tips för att förebygga den.

Är massagepistol bättre än foamroller?

Ja – en massagepistol mer mångsidig och även effektivare än en foamroller! Trycket från en massagepistol är justerbart över ett väldigt brett spektrum, vilket innebär att du kan välja exakt hur mycket du vill trycka ner. På en foamroller är du begränsad till din egen kroppsvikt – och för att justera trycket måste du aktivera dina muskler vilket påverkar behandlingen.

Sammanfattning

Du behöver bara använda din massagepistol under tio minuter dagligen för att få effekt av användningen. Förutom att lindra smärta hjälper den till att frigöra hormoner som endorfin, serotonin och dopamin som alla är kända för att öka välmåendet.