Core Kre-Alkalyn

Antal portioner: 60 – 180

Kostnad per portion: 3.65kr – 2.75kr

Priser för Core Kre-Alkalyn

Sammanfattning

 • Kre-alkalyn har bevisade fördelar gentemot vanligt kreatin monohydrat
 • Kommer i smidig kapselform
 • Slipper uppladningsfasen
 • Dyrast

Det mest effektiva kreatintillskottet

Kre-Alkalyn är en form av kreatin som har buffrats med hjälp av natriumvätekarbonat. Detta ökar biotillgängligheten drastiskt vilket gör att man behöver få i sig mindre mängder, men det har även andra positiva effekter som vi kommer titta på nedan.

Så hur var det nu mellan kre-Alkalyn och kreatin monohydrat?

Kre-Alkalyn togs fram för att minska bieffekterna som andra former av kreatin kan ge upphov till. Genom att tillsätta bikarbonat, som är alkaliskt så höjer man pH-värdet på kreatinet. Skillnaden mellan vanligt kreatin, som har ett pH-värde mellan 0-6.9, och kre-alkalyn som ligger kring 12, är att kre-alkalyn inte bryts ner till kreatinin. Kreatinin är en restprodukt som uppkommer naturligt i kroppen när den bryter ner kreatinfosfat.

Fördelen med kre-alkalyn

 • Man slipper uppladningsfasen. Traditionellt kreatin (monohydrat) ger inte effekt från första användning. Det måste man istället ta i ungefär en vecka för att få de positiva effekterna.
 • Kre.alkalyn binder mindre vätska. Här råder det delade meningar om kre-alkalyn ökar mängden vatten i musklerna eller inte, men man kan räkna med att gå upp mindre i vikt av kre-alkalyn än vanligt kreatin monohydrat.
 • Det ökar VO2 max. En klinisk studie genomförd på Greenberg Medical Center i USA år 2006 jämförde hur stor ökningen man såg i VO2 max mellan användare som intog vanligt kreatin jämfört med en grupp som intog kre-alkalyn. Gruppen som intog kre-alkalyn såg en signifikant ökning av VO2 max* jämfört med gruppen som intog vanligt kreatin monohydrat.

Den viktigaste punkten på denna lista är såklart den 3:e, då det är den enda som leder till en faktiskt ökad prestation under träning.

*VO2 Max = den maximala volymen syre som kroppen kan konsumera under en minut vid maximal prestation.

Smartsupps Pro Kreatin

Antal portioner: 200

Kostnad per portion: 0.7kr

Priser för Smartsupps Pro Kreatin

Sammanfattning

 • No fuss – bra effekt till en billig peng
 • Samlas lätt i botten på glaset

Mest effekt för pengarna

Smartsupps Creatine är ett rent kreatin monohydrat av mycket hög kvalitet. Kreatinet hjälper dig att öka prestationen vid kortvarig, tuff träning med många repetitioner. Det passar perfekt för bland annat kampsport, löpning och styrketräning. Detta är det självklara valet av kosttillskott för dig som vill få ut så mycket som möjligt av din träning.

Högkvalitativ kreatin med neutral smak

Genom kost bildar din kropp 1 till 2 gram kreatin per dag, men studier har visat tydliga förbättringar om du tar upp till 5 gram per dag. Detta är en av anledningarna att Smartsupps kreatin är ett populärt tillskott bland de som styrketränar. Tillskottet passar dig som vill prestera bättre och uppnå bättre resultat i din träning. Detta kreatin hjälper dig både att öka muskelvolym, öka styrka samt uthållighet.

Vi rekommenderar att du följer den rekommenderade dagliga dosen som är 5 gram kreatin varje morgon, efter uppladnignsfasen. Pulvret blandas enkelt med vatten och har en neutral smak.

Star Nutrition Kreatinmonohydrat

Antal portioner: 400

Kostnad per portion: 0.7kr

Priser för Star Nutrition Kreatinmonohydrat

Sammanfattning

 • Mikroniserat kreatin ger lättblandat kreatin med hög upptagningsförmåga
 • Ger dig ökad uthållighet på träningspasset

Räcker i över ett år!

Star Nutrition är Gymgrossistens märke och ett perfekt alternativ för dig som är ute efter ett prisvärt och hållbart kreatin. Få hjälp med att öka muskelvolymen, styrkan och få snabbare återhämtning efter träning.

Kreatin från välkända Star Nutrition

Star nutritions produkt innehåller 100% rent mikroiserat kreatin. Kreatin är naturligt förekommande ämne som finns i exempelvis fisk eller kött dock räcker oftast inte detta till för att du ska nå optimala träningsresultat. Detta kreatinpulver blandar du enkelt ner i en shake med proteinpulver eller dricker med bara vatten. Blanda 5 gram kreatin med 2 till 4 dl vatten. Använd en gång om dagen antingen på morgonen eller i samband med din träning. På det sättet får du i dig rätt mängd kreatin varje dag vilket hjälper dig att prestera på topp när det gäller.

När du börjar använda Star Nutrition kan du välja att öka intaget de första dagarna just för att skynda på upplagringen av kreatin i musklerna och för att snabbare få effekt.

Hur fungerar kreatin?

Kreatin är ett tillskott som fungerar genom att den ökar mängden kreatinfosfat i våra muskler. Kreatinfosfat är en förening som används för att ge energi till våra muskler. Kreatin hjälper våra kroppar att producera mer adenosintrifosfat (ATP) som vi använder som bränsle under träning och andra fysiska aktiviteter.

Vilka bieffekter kan uppstå av kreatinintag?

De flesta personer upplever inga bieffekter av kreatin, men av de som kan det innebära magkramper, diarré och kräkningar. Kreatin kan också orsaka en viss uppblåsthet som avtar med tiden.

Blir man starkare av kreatin?

Kreatin är ett tillskott som inte gör dig starkare, snarare mer uthållig. Kreatin kommer därmed hjälpa dig att träna hårdare och göra fler repetitioner – vilket i längden kommer göra dig starkare.

Hur mycket går man upp i vikt av kreatin?

Det skiljer sig från person till person, men du kan räkna med att gå upp mellan 0.75kg – 2.5kg efter den första veckan med kreatintillskott. Denna vikt tappar du gradvis under ungefär en veckas tid efter att du slutat ta kreatin.

Hur länge måste man ta kreatin för att det ska ge effekt?

För kreatin monohydrat märker du en ökad uthållighet efter endast ett par dagar. Ungefär 2 veckor tar det innan den maximala effekten uppstått. Om du istället använder kre-alkalyn tar det cirka 5 dagar innan full effekt märks.

Är kreatin farligt?

Kreatin är ett säkert kosttillskott förutsatt att man följer de rekommenderade doseringsnivåerna. Som en säkerhetsåtgärd rekommenderas kreatin inte till barn, gravida kvinnor eller personer med nedsatt njurfunktion.

Vilka är alternativen till kreatintillskott?

För dig som vill öka ditt kreatinintag utan tillskott så är nötkött samt kyckling två bra alternativ. Däremot så är det svårt att få i sig nog stora mängder kreatin enbart genom kosten för att man ska få uppleva de allra största fördelarna.

Hur lång tid tar det för kreatin att lämna kroppen?

När du slutar ta kreatintillskott så minskar dina nivåer av kreatinfosfat gradvid under ungefär två veckors tid.

Vad är skillnaden mellan kre-alkalyn och kreatin monohydrat?

Kre-Alkalyn är vanligt monohydrat som har pH-buffrats med hjälp av magnesium. Skillnaden mellan dessa två sorters kreatin är att kre-alkalyn binder mindre vätska och har större positiva effekter än vanligt monhydrat, då det har större effekt på VO2 max.

Vad händer om man tar för mycket kreatin?

Om du tar för mycket kreatin kan det orsaka magbesvär, kramper och diarré. Kreatin är i allmänhet säkert när det tas i den rekommenderade doseringen. Kreatin är inte ett viktigt näringsämne, så du behöver inte oroa dig för att ta för mycket. Bieffekter av för mycket kreatin är dock tämligen ovanliga. Det främsta man behöver oroa sig för är att man kastar bort pengar i sjön – då kroppen gör sig av med överflödet.

Hur smakar kreatin?

Kreatin har ingen distinkt smak och kan tillsättas i proteinshakes eller andra drycker utan att det kommer påverka smaken. Det är inte heller något problem att dricka kreatin med enbart vatten – eftersom smaken är så pass neutral.