DeLonghi EC 860.M

Priser för DeLonghi EC 860.M

Sammanfattning

 • Mångsidig espressomaskin
 • Producerar ett jämnt resultat
 • Enkel att rengöra
 • Manuell espressomaskin som även fungerar med kapslar
 • Manualen känns inte särskilt fullständig

Specifikationer

Typ av espressomaskin: Manuell

Inbyggd kvarn: Nej

Inbyggd mjölkskummare: Ja

Effekt: 1450 W

Funktioner: Löstagbar vattentank, diskmaskinsäkra delar, droppbricka & termoblock

Bäst i test espressomaskin

DeLonghi EC 860.M är en mycket mångsidig espressomaskin som vi valt ut till våran testvinnare. Denna maskin klarar av att göra espresso av hög kvalitet både från kapslar och malda bönor, och den är både enkel och rolig att använda.

Välbyggd espressomaskin som brygger högkvalitativ espresso

DeLonghi EC860.M är en espressomaskin som verkligen kan sin espresso, och resultatet är bra oavsett om du väljer att använda kapslar eller maler kaffe själv.

Den inbyggda mjölkskummaren ger ett bra resultat och mjölken skummas snabbt. Ett stort plus är också att det är så lätt att rengöra hela maskinen. De flesta delarna kan köras i diskmaskinen och den har dessutom en stor droppbricka. Det finns tyvärr ingen inbyggd kaffekvarn i maskinen, så den bör köpas separat.

Vi gillar att det går att göra flera olika inställningar på maskinen, och att den är manuell. Dock känns manualen lite svår att förstå på vissa ställen.

DeLonghi EC860.M brygger en kopp espresso åt gången, men flera koppar kan bryggas efter varandra tack vare den stora vattentanken på en liter. Den har även en hög kapacitet så att den klarar av att brygga flera koppar espresso på rad, och bryggtiden för vardera kopp är relativt låg.

Om du gillar espresso och kaffe över lag, får du här bra resultat varje gång, oavsett vilken sorts kaffedryck du vill brygga.

DeLonghi Dedica EC685

Priser för DeLonghi Dedica EC685

Sammanfattning

 • Kompakt espressomaskin
 • Fungerar även med kaffekapslar
 • Kan även göra cappuccino och caffe latte
 • Klarar inte av större mängder espresso på grund av sin storlek
 • Droppbrickan är liten

Specifikationer

Typ av espressomaskin: Manuell

Inbyggd kvarn: Nej

Inbyggd mjölkskummare: Ja

Storlek vattentank: 1.1 liter

Effekt: 1300 W

Funktioner: Droppbricka, Termoblock

Bästa billiga espressomaskinen

DeLonghi Dedica EC685 är i vårat test det bästa budgetvalet när det kommer till manuella espressomaskiner. Denna maskin är dessutom en av de allra mest kompakta på marknaden, vilket gör den till ett attraktivt val till de som kanske inte behöver all funktionalitet som de dyrare (och även större) espressomaskinerna kommer med.

Kompakt & praktisk espressomaskin

Den här espressomaskinen är en lite mindre variant, trots det är den dock väldigt mångsidig. Den klarar av att göra både espresso, caffe latte och även cappuccino. Dessutom fungerar den med kaffekapslar om man föredrar att använda sådana.

Den klarar av att brygga espresso relativt fort, och har en vattentank på 1.1 liter vilket gör att man kan göra ett par koppar efter varandra. Den klarar dock inte av att brygga mer än 3 stycken i rad utan att tappa temperatur, om man ska göra det måste man vänta ett par minuter mellan bryggningarna.

Droppbrickan är också relativt liten, vilket är en nackdel då det lätt svämmar över om man inte låter bryggaren droppa klart helt innan man tar bort sin kopp.

Den inbyggda mjölkskummaren gör ett bra jobb. På grund av storleken finns det såklart ingen inbyggd kvarn, men det tycker vi är en ok kompromiss. E

spressomaskinen är manuell men det finns inte jättemånga inställningsmöjligheter. För dig som bara vill kunna göra en god kopp kaffe på ett enkelt sätt och om du inte vill lägga ner mycket pengar på en espressomaskin är det här ett bra val.

The Barista Express

Priser för The Barista Express

Sammanfattning

 • Stor espressomaskin med hög kapacitet
 • Många inställningsmöjligheter för den perfekta koppen espresso
 • Tryckmätaren hjälper en att få det bästa resultatet
 • Godast espresso i vårat test
 • Dyr

Specifikationer

Typ av espressomaskin: Manuell

Inbyggd kvarn: Ja

Inbyggd mjölkskummare: Ja

Storlek vattentank: 2 liter

Effekt: 1850 W

Funktioner: Löstagbar vattentank, programmerbar, tryckmätare

Espressomaskinen med bäst slutresultat

The Barista Express är det bästa premiumvalet för kaffeälskare som är ute efter en riktigt bra espressomaskin. Den har hög kapacitet och flera inställningsmöjligheter. Dessutom finns det en inbyggd tryckmätare som gör dig till en bättre hemmabarista då du på ett bättre sätt förstår hur processen att brygga espresso påverkar av saker så som malningsgrad och bryggtemperatur.

Konsumenterna har sagt sitt – The Barista Express är bäst

Denna maskin får ständigt högsta betyg hos konsumenterna. Trots det höga priset så är det en storsäljare. På Amazon.com har den smått absurda 10428 recensioner i skrivande stund. Vilket betyg har den fått av så många konsumenter? Jo, 4.7 av 5. Självklart var vi tvungen att ha med denna i vårat test av espressomaskiner.

The Barista Express från Sage gör verkligen espresso av allra bästa sort. Maskinen ställs in manuellt och det gör att du kan få ditt kaffe precis så som du vill ha det. Här finns både kvarn som maler hela kaffebönor, inbyggd mjölkskummare och mycket annat.

Vattentanken rymmer två liter och är dessutom löstagbar. Tryckmätaren hjälper dig i processen att brygga den perfekta espresson varje gång, och maskinen kan programmeras in för att ge precis den arom och smak du vill ha.

Det är enkelt att ställa in hur man till exempel vill mala kaffet samt om man vill ha mjölk eller inte. Kvarnen har 18 olika inställningsmöjligheter vilket gör det enkelt att hitta den perfekta malningsgraden för just de kaffebönor som du använder.

Maskinen kostar en bra slant men om du vill ha det finaste kaffet som verkligen är av samma kvalitet som på caféet är det här det bästa valet.

DeLonghi Magnifica S ECAM

Priser för DeLonghi Magnifica S ECAM

Sammanfattning

 • Bra och enkel att ställa in
 • Producerar bra espresso av hela bönor
 • Jämnt resultat
 • Enklaste sättet att göra espresso
 • Skumning av mjölken tar en stund
 • Inställningsmöjligheterna är många men en manuell espressomaskin har ett bredare spann

Specifikationer

Typ av espressomaskin: Automatisk

Inbyggd kvarn: Ja

Inbyggd mjölkskummare: Ja

Storlek vattentank: 1.8 liter

Effekt: 1450 W

Funktioner: Avtagbar vattentank, termoblock, brygger två espresso samtidigt

Bästa automatiska espressomaskinen

DeLonghi Magnifica S CAM 21.117.B är en helautomatisk espressomaskin som är lätt att ställa in. Dessutom klarar den av att brygga två stycken espresso samtidigt. Maskinen har både inbyggd kvarn och mjölkskummare vilket gör den till ett riktigt komplett paket.

Automatisk espressomaskin som alltid ger färskmalet kaffe

Tack vare den inbyggda kvarnen i DeLonghi Magnifica S CAM 21.117.B får du alltid nymalet kaffe till din espresso eller cappuchino. Du kan enkelt justera arom och temperatur, sedan gör maskinen resten.

Den aromsparande behållaren gör att dina kaffebönor varken tappar smak eller doft när de förvaras i espressomaskinen. Du garanteras med andra ord ett gott och färskmalet kaffe vid varje användning.

Vill du ha mjölk i din cappuchino finns också en inbyggd mjölkskummare. Det tar ett litet tag att skumma upp mjölken, men det är det värt! Det kan dock bli aningen problematiskt om ni är flera i sällskapet som vill ha skummad mjölk i erat kaffe, då det tar en stund för mjölkskummaren att skumma mjölket.

Att maskinen är automatisk är en fördel för den som enkelt vill få en god kopp kaffe och det finns flera inställningsmöjligheter. Som vi nämnde tidigare klarar maskinen av att tillreda två koppar samtidigt. Det går även att justera så att både små koppar samt högre glas kan användas beroende på vad man vill göra för kaffedryck & vad man har för kopp tillgängligt.

Hur fungerar en espressomaskin?

En espressomaskin fungerar genom att den pressar vatten igenom en puck av väldigt finmalet kaffe. Resultatet är ett väldig koncentrerat kaffe som kallas för espresso.

Vad för sorts kaffe ska man använda när man brygger espresso?

För att brygga en espresso kan du egentligen använda vilka sorts kaffebönor som helst. Traditionellt sett brukar man använda kaffebönor som är märkta som mellan- eller mörkrost, detta då smakämnena i kaffet blir mer lättlösliga ju längre de har rostats – men här är det fritt fram att experimentera!

Det finns färdigmalet kaffe som är till för användas i en espressomaskin, och de kan vara OK för de som bara vill testa på att brygga espresso. Vi rekomenderar dock att man antingen köper en espressomaskin med inbyggd kvarn – eller köper en separat kaffekvarn. Detta ger ett mycket bättre resultat än att använda färdigmalet espressokaffe.

Vad finns det för olika sorters espressomaskiner?

Vanligtvis brukar man säga att det finns halvautomatiska, automatiska och helautomatiska espressomaskiner. Vi tycker att detta komplicerar saken en aning, så vi väljer att dela in espressomaskiner i manuella och automatiska. Nedan kan du läsa om hur de olika modellerna av espressomaskin fungerar.

Manuell espressomaskin

Fördelen med en manuell espressomaskin över en automatisk är att du själv får större kontroll över hur bra espresson blir. Det ger dig även möjlighet att skapa en mer unik och smakrik kaffeupplevelse då du har möjlighet att bestämma saker så som tryck och malningsgrad.

Automatisk espressomaskin

För dig som inte är särskilt intresserad av processen i att brygga espresso, så är en automatisk maskin det bästa valet. De kommer ofta med många olika inställningsmöjligheter som gör att du kan anpassa din espresso efter hur just du vill ha den.