Bulkpowders Complete Bedtime Kaseinpulver

Proteinets andel av de totala kalorierna: 94.5%

Pris per protein: 29 öre

Priser för Bulkpowders Complete Bedtime Kaseinpulver

Sammanfattning

 • Överlägset mest protein per kalori
 • Berikad med flera olika mineraler
 • Innehåller aminosyrorna tryptofan, teanin och lysin som sägs ge bättre sömn
 • Mer smaker hade uppskattats

Näringsvärde Bulkpowders Complete bedtime per 100 gram

Protein: 86 gram

Kolhydrater: 2.6 gram

Fett: 1 gram

Kalorier: 364

Smakvarianter: 2

Proteinbomb av kasein

Efter mängder av testade kaseinpulver har vi hittat våran testvinnare. Bulkpowders Complete Bedtime är ett bra kaseintillskott som imponerade på flera plan. Dels har den absolut högst andel protein per kalori – vilket bör vara en av de allra viktigaste faktorerna när man väljer sitt kaseinpulver. Utöver det kommer den dessutom berikad med flera olika vitaminer och mineraler vilket säkerställer att kroppen får den återhämtning som den behöver.

Väl berikat kaseinpulver

Bulkpowders bedtime kasein är berikad med aminosyrorna tryptofan, teanin och lysin, dessa sägs ge bättre sömn. Att ta dessa på kvällen tillsammans med ett långsamt utsöndrande protein säkerställer dessutom att din kropp har tillgång till dessa under så lång tid som möjligt.

Bulkpowders kaseintillskott

Sett till innehållet är Bulkpowders bedtime kaseinpulver en klar vinnare. Däremot uppskattas inte smaken av alla. Somliga av de recensioner som utförts av testande kunder och hittas på deras hemsida nämner att den är god, eller att den är “acceptabel” – medans andra nämner att den är bedrövlig.

Våran testpanel tycker den smakade helt OK, men noterade att konsistensen inte var den roligaste. Detta kan till viss mån lösas genom att blanda med extra mycket vatten. Att blanda den i gröt eller pannkakor fungerar dock ypperligt och rekommenderas starkt!

Vi på Testlaget vill inte att hela artikeln ska vara full med bulkpowders kaseinpulver, utan vi vill ha ett så brett test så möjligt. Vi provade dock två kaseinprodukter från bulkpowders, då båda hade så pass bra recensioner att vi blev nyfikna.

Bulkpowders Micelära kasein, som hittas med fyra olika smaker – har samma höga proteinhalt men till ett 10% lägre pris. Skillnaden på dessa två är att denna har en bättre smak & konsistens, men tyvärr är den inte berikad med samma vitaminer och mineraler som complete bedtime kasein.

För dig som är ute efter ett högkvalitativt kasein så är båda dessa väldigt bra alternativ. Complete bedtime kan anses vara kaseinet med högre kvalitet, då enbart sett till de extra mineralerna, dock så är det bästa kaseinet det som faktiskt konsumeras så en god smak & bra konsistens är inte att underskatta!

Core Kasein Från Svensktkosttillskott

Proteinets andel av de totala kalorierna: 88.9%

Pris per protein: 31.5 öre

Priser för Core Kasein Från Svensktkosttillskott

Sammanfattning

 • Svensktillverkat kasein
 • Finns i många olika smaker
 • Enkel att blanda och har en trevlig konsistens

Näringsvärde Core Kasein per 100 gram

Protein: 80 gram

Kolhydrater: 3.4 gram

Fett: 2.9 gram

Kalorier: 360

Smakvarianter: 9

Svensktillverkat och lättdrucket kaseinprotein

Core är svenskt kosttillskotts egna märke. De tillverkar högkvalitativa kosttillskott inom flera olika kategorier. Core Kasein kommer i 9 olika smaker och har en proteinhalt på nästan 90%.

Testpanelen prisade detta kasein på grund av den goda smaken & trevliga konsistensen. Detta gör att det är enkelt att öka sitt proteinintag med hjälp av Core Kasein. Att den dessutom tillverkas i Sverige såg alla som en klar fördel.

Godaste kaseinet

Om det är viktigt för dig att ett proteintillskott som man ska ta med jämna mellanrum verkligen smakar gott, så är det detta du ska välja. Med så här många olika smaker är det lätt att hitta sin favorit.

Smakernas namn är fantasifulla och här nöjer man sig inte med en chokladsmak utan det finns hela 4 stycken. Chocloate bana split, Chocloate bounty, Chocloate chip cookie och chokladdröm. Sen har vi även de klassiska mellanmålssmakerna jordgubbar med mjölk och kanelbulle. Till riktiga efterrättsmaker måste vi lägga nötkräm, salty caramel och vaniljsås. Allra bäst smakar shaken då den är riktigt väl kyld.

Själva förberedelsen är väldigt enkel. Med den medföljande skopan kan man dosera pulvret som lätt löser sig i mjölk eller vatten. Efter skakning är konsistensen slät och helt utan tillstymmelse till att vara klumpig.

Det här pulvret går också att tillaga med variation. Genom att vispa pulvret med mindre mängd vätska och använda elvisp får det en fluffig konsistens, som en kaseinfluff eller kaseinpudding.

Svenskt kasein med låg laktos

Den innehåller även laktasenzymer vilket är bra för de som har känslig mage då det hjälper till att bryta ner laktosen. Det man dock i första hand är ute efter med ett proteinpulver är naturligtvis själva proteinet och med en proteinhalt på 80 protein per 100 gram fyller Core Kasein det baskravet. För dig som är ute efter en kaseinprodukt med bra smak så är Core kasein ett väldigt bra val.

Core Kasein är dessutom ett svensktillverkat proteinpulver, vilket naturligtvis känns bra då det gynnar Sveriges ekonomi.

Star Nutrition Supreme Svenskt Kaseinpulver

Proteinets andel av de totala kalorierna: 90.9%

Pris per protein: 19.8 öre

Priser för Star Nutrition Supreme Svenskt Kaseinpulver

Sammanfattning

 • Star Nutrition håller alltid hög kvalitet på sina produkter
 • Hög proteinmängd
 • Svensktillverkad
 • Innehåller laktasenzym som minskar laktosmängden
 • Finns inget kaseinprotein som ens nästan är lika billigt
 • Chokladsmakerna är inte lika goda som NJIE eller Cores produkter
 • Aningen svårblandad – använd shakerboll

Näringsvärde Star Nutrition Kasein per 100 gram

Protein: 84 gram

Kolhydrater: 2.6 gram

Fett: 2 gram

Kalorier: 370

Smakvarianter: 10

Det allra mest prisvärda kaseinproteinet

Kasein, eller egentligen alla sorters proteinpulver från Star Nutrition är ett bra val. Det är Sveriges mest sålda kaseinpulvret och det av god anledning. Uthöver att smaka gott och hålla hög kvalitet så är även alla deras produkter tillverkade i Sverige av mjölk från svenska kor.

Svensktillverkade kaseinprodukt

För dig som vill få ut maximalt av din träning kan vi rekommendera kaseinprodukter från Star Nutrition. Det är ett långsamt nedbrytbart protein som passar bäst vid läggdags men även fungerar bra under alla övriga timmar på dygnet.

Proteinhalten är sett till de andra produkter vi testat – inte högst, men den håller sig riktigt bra.  Endast Bulkpowders kasein håller högre proteinhalt. Att de dessutom lyckas göra detta vid denna prispunkten – talar för en väldigt bra produkt & företag.

Alla smaker vi testat är goda & lättdruckna, men de är inte riktigt lika smarriga som de från Core Kasein. Det finns dock en större variation, så som till exempel chokladboll & kanelbulle.

Gaam Nutrition 100% Casein Premium

Proteinets andel av de totala kalorierna: 84.6%

Pris per protein: 27.5 öre

Priser för Gaam Nutrition 100% Casein Premium

Sammanfattning

 • Många unika smakkombinationer
 • Lättmixad och helt utan klumpar
 • Tillverkad i Sverige
 • Finns varianter med högre proteinhalt

Näringsvärde Gaam Nutrition Kasein per 100 gram

Protein: 77 gram

Kolhydrater: 5 gram

Fett: 4 gram

Kalorier: 364

Smakvarianter: 12

Populärt Kaseinprotein

Gaam Nutrition 100% Casein Premium är ett proteintillskott som produceras och tillverkas i Sverige, är lättblandat utan att det bildas klumpar och som kommer i många olika smakkombinationer.

GAAM är ett relativt nytt företag som tillverkar mängder av olika kosttillskott speciellt utformat för dig som tränar. Deras kasein är mycket populärt bland svenska konsumenter. Det hyllas ofta för sin goda och uppfinnelserika smakkombinationer.

Tyvärr är proteinhalten i denna inte lika hög som i Star Nutritions produkter. Somliga föredrar dock denna på grund av smaken samt att den är betydligt mer lätthanterlig då det inte bildas några klumpar vid blandning.

NJIE ProPud Kaseinpulver

Proteinets andel av de totala kalorierna: 86%

Pris per protein: 45 öre

Priser för NJIE ProPud Kaseinpulver

Sammanfattning

 • Supergott mellanmål
 • Berikad med D-vitamin, Zink & Magnesium
 • Laktasenzym för minskad andel laktos
 • Krämig konsistens
 • Dyr

Näringsvärde NJIE ProPud Kaseinpulver per 100 gram

Protein: 74 gram

Kolhydrater: 5.3 gram

Fett: 2.1 gram

Kalorier: 344

Smakvarianter: 2

Kasein som efterrätt? Jajamän

Njie propud fungerar fint som mellanmål eller som kvällsmål för den som vill uppnå en långsam frisättning av aminosyror under natten när man sover.

Kaseinprodukten njie propud kasein finns att köpa i 2 smaker, choklad och päron/vanilj. Den är enligt testpanelen ett supergott mellanmål, berikad med D-vitamin, Zink & Magnesium, har en krämig konsistens och har tillsatt laktasenzym för att uppnå en minskad andel laktos i produkten vilket gör att den fungerar fint som kaseintillskott för laktosintolerant

Denna produkt saluförs av tillverkaren som ett högkvalitativt och långsamverkande proteinpulver, och man har även gått ut med doseringsförlag dels som dryck men även pudding, så man kan därmed välja själv vilken konsistens man föredrar att inta det.

Varför ska man använda sig av kasein?

Kasein bryts ned av kroppen långsamt, detta gör att aminosyrorna är tillgängliga under en längre tid. Detta minimerar muskelnedbrytningen samt gör att kroppen får bättre förutsättningar för snabb återhämtning.

När ska man ta kaseintillskott?

Kasein rekommenderas att ta varje gång man vet att man inte kommer få i sig protein på mer än 6 timmar. Att ta kaseinpulver eller någon form av långsamt protein varje kväll är därför en bra idé för de som tränar!

Vad är egentligen kasein?

Kasein är en restprodukt som uppkommer vid tillverkning av mejeriprodukter så som ost. Keso – som de flesta nog känner till är mestadels tillverkad utav kasein.

Var är det för skillnad mellan kaseinpulver och vassle?

Kasein och vassle är båda proteintillskott – skillnaden mellan de två är att kasein tas upp mycket snabbare av kroppen vilket gör att den är särskilt lämpad att intas under perioder av längre fasta – så som på kvällen innan du ska sova. Fördelen med att ta kasein innan läggdags är att kroppen har tillgång till protein under hela natten, vilket gör att muskeluppbyggnaden går snabbare och är effektivare.

Varför ska jag köpa kasein i stället för vassle?

Både kaseintillskott och vassle är bra källor till protein, och båda fyller sina syften. Vi rekommenderar att man har både kasein och vassle tillgängligt, då detta ger dig de bästa förutsättningarna att få i dig rätt mängd protein – på rätt tid varje dag.

Finns det några bieffekter med kasein?

Kasein är inte farligt och biverkningar är sällsynta. Om du inte har någon särskild allergi så behöver du inte oroa dig för att drabbas av bieffekter vid konsumtion av kasein.

Recept för proteinpudding

Proteinpudding görs enkelt genom att endast kombinera kaseinpulver och vatten. Mixa tills det är slätt och låt den sedan stå i kylen i minst 20 minuter. Om du vill kan du använda mjölk istället för vatten för en krämigare och sötare pudding. Proteinpudding kan göras med alla tänkbara smaker av protein – våran favorit görs av smaken “jordgubbar med mjölk”, och toppas sedan med ett par skivade jordgubbar och ett par krossade mandlar.

Hur kan man säkerställa att man får det bästa priset på kasein?

Det är en bra idé att besöka en kupongsajt, likt den som Coupino erbjuder innan du slutför ditt köp. Där hittar du kuponger för alla typer av nischer, inklusive rabattkoder för träning och hälsa. Här kan du dels söka efter de bästa erbjudanden inom många olika produktkategorier men även kontrollera innan du genomför ditt köp om det finns en rabattkod som är lämplig för just dig.