Bästa kasein 2021 - Nattprotein maximerar effekten av din träning

Denna artikel innehåller annonslänkar som hjälper oss att driva Testlaget.se

Kasein är ett proteintillskott som vanligtvis används på kvällen på grund av dess långsamma upptagning. Detta säkerställer att kroppen får tillgång till protein under en lång tid. Vi har testat 5 olika kasein för att hjälpa dig på vägen till en starkare kropp.

Testlagets utvalda kasein

Godaste kaseinpulvret

Core Casein

Högst proteinhalt

Bulkpowders Bedime Kasein

Mest prisvärda kaseinet

Star Nutrition Supreme Casein

Kasein säkerställer muskeltillväxt under dygnets alla timmar

Den största andelen, nästan 80% av proteinet i mjölk – kommer från kasein. Att ta kasein innan läggdags säkerställer att kroppen får tillgång till protein under de långa fastetimmarna som vanligtvis är under natten. Detta ger upphov till ökad proteinsyntes som i sin tur leder till ökad muskeluppbyggnad.

Alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin träning bör använda proteintillskott. Vassleprotein är den vanligaste typen av proteintillskott, men även kasein har sin plats i skafferiet hos alla som har en aktiv livsstil.

Vanliga frågor om kaseinprotein

Kasein bryts ned av kroppen långsamt, detta gör att aminosyrorna är tillgängliga under en längre tid. Detta minimerar muskelnedbrytningen samt gör att kroppen får bättre förutsättningar för snabb återhämtning.

Kasein rekommenderas att ta varje gång man vet att man inte kommer få i sig protein på mer än 6 timmar. Att ta det varje kväll är därför en bra idé!

Kasein är en biprodukt som uppkommer vid tillverkning av mejeriprodukter så som ost.

Liknande tester

Bulkpowders Complete Bedtime Kasein

Proteinbomb

Proteinets andel av de totala kalorierna: 94.5%

Pris per protein: 29 öre (2500 gram förpackning)

Efter mängder av testade kasein har vi hittat våran testvinnare. Bulkpowders Complete Bedtime är ett bra kaseinpulver som imponerade på flera plan. Dels har den absolut högst andel protein per kalori – vilket bör vara en av de allra viktigaste faktorerna när man väljer sitt kaseinpulver. Utöver det kommer den dessutom berikad med flera olika vitaminer och mineraler vilket säkerställer att kroppen får den återhämtning som den behöver.

 • Överlägset mest protein per kalori
 • Berikad med flera olika mineraler
 • Innehåller aminosyrorna tryptofan, teanin och lysin som sägs ge bättre sömn
 • Mer smaker hade uppskattats

Self Omninutrition näringsvärde per 100 gram

Protein
86 gram
Kolhydrater
2.6 gram
Fett
1 gram
Kalorier
364
Smakvarianter
2

Vad tycker andra om Bulks proteintillskott?

 • Över 200 nöjda kunder har lämnat kasenrecension - 4.5 i betyg

Väl berikat kaseintillskott

Bulkpowders bedtime kasein är berikad med aminosyrorna tryptofan, teanin och lysin, dessa sägs ge bättre sömn. Att ta dessa på kvällen tillsammans med ett långsamt utsöndrande protein säkerställer dessutom att din kropp har tillgång till dessa under så lång tid som möjligt.

Bulkpowders kaseinprodukter

Sett till innehållet är Bulkpowders bedtime kasein en klar vinnare. Däremot uppskattas inte smaken av alla. Somliga av de recensioner som utförts av testande kunder och hittas på deras hemsida nämner att den är god, eller att den är “acceptabel” – medans andra nämner att den är bedrövlig.

Våran testpanel tycker den smakade helt OK, men noterade att konsistensen inte var den roligaste. Detta kan till viss mån lösas genom att blanda med extra mycket vatten. Att blanda den i gröt eller pannkakor fungerar dock ypperligt och rekommenderas starkt!

Vi på Testlaget vill inte att hela artikeln ska vara full med bulkpowders kaseinpulver, utan vi vill ha ett så brett test så möjligt. Vi provade dock två kaseinprodukter från bulkpowders, då båda hade så pass bra recensioner att vi blev nyfikna.

Bulkpowders Micelära kasein, som hittas med fyra olika smaker – har samma höga proteinhalt men till ett 10% lägre pris. Skillnaden på dessa två är att denna har en bättre smak & konsistens, men tyvärr är den inte berikad med samma vitaminer och mineraler som complete bedtime kasein.

För dig som är ute efter ett högkvalitativt kasein så är båda dessa väldigt bra alternativ. Complete bedtime kan anses vara kaseinet med högre kvalitet, då enbart sett till de extra mineralerna, dock så är det bästa kaseinet det som faktiskt konsumeras så en god smak & bra konsistens är inte att underskatta!

Core Kasein från Svensktkosttillskott

Svensktillverkat och lättdrucket kaseinprotein

Proteinets andel av de totala kalorierna: 88.9%

Pris per protein: 31.5 öre

Core är svenskt kosttillskotts egna märke. De tillverkar högkvalitativa kosttillskott inom flera olika kategorier. Core Kasein kommer i 9 olika smaker och har en proteinhalt på nästan 90%.

Testpanelen prisade detta kasein på grund av den goda smaken & trevliga konsistensen. Detta gör att det är enkelt att öka sitt proteinintag med hjälp av Core Kasein. Att den dessutom tillverkas i Sverige såg alla som en klar fördel.

 • Svensktillverkat kasein
 • Finns i många olika smaker
 • Enkel att blanda och har en trevlig konsistens

Näringsvärde Core Kasein (per 100 gram)

Protein
80 gram
Kolhydrater
3.4 gram
Fett
2.9 gram
Kalorier
360
Smakvarianter
9

Vad tycker kunderna om Cores kaseinprotein?

 • 4.3 i 5 i snittbetyg av 325 nöjda kunder hos Svensktkosttillskot

Godaste kaseinet

Om det är viktigt för dig att ett proteintillskott som man ska ta med jämna mellanrum verkligen smakar gott, så är det detta du ska välja. Med så här många olika smaker är det lätt att hitta sin favorit.

Smakernas namn är fantasifulla och här nöjer man sig inte med en chokladsmak utan det finns hela 4 stycken. Chocloate bana split, Chocloate bounty, Chocloate chip cookie och chokladdröm. Sen har vi även de klassiska mellanmålssmakerna jordgubbar med mjölk och kanelbulle. Till riktiga efterrättsmaker måste vi lägga nötkräm, salty caramel och vaniljsås. Allra bäst smakar shaken då den är riktigt väl kyld.

Själva förberedelsen är väldigt enkel. Med den medföljande skopan kan man dosera pulvret som lätt löser sig i mjölk eller vatten. Efter skakning är konsistensen slät och helt utan tillstymmelse till att vara klumpig.

Det här pulvret går också att tillaga med variation. Genom att vispa pulvret med mindre mängd vätska och använda elvisp får det en fluffig konsistens, som en kaseinfluff eller kaseinpudding.

Svenskt kasein med låg laktos

Den innehåller även laktasenzymer vilket är bra för de som har känslig mage då det hjälper till att bryta ner laktosen. Det man dock i första hand är ute efter med ett proteinpulver är naturligtvis själva proteinet och med en proteinhalt på 80 protein per 100 gram fyller Core Kasein det baskravet. För dig som är ute efter en kaseinprodukt med bra smak så är Core kasein ett väldigt bra val.

Core Kasein är dessutom ett svensktillverkat proteinpulver, vilket naturligtvis känns bra då det gynnar Sveriges ekonomi.

Star Nutrition Supreme Svenskt Kasein

Det allra mest prisvärda kaseinproteinet

Proteinets andel av de totala kalorierna: 90.8%

Pris per protein: 19.8 öre (vid 3 x 1000 gram)

Kasein, eller egentligen alla sorters proteinpulver från Star Nutrition är ett bra val. Det är Sveriges mest sålda kasein och det av god anledning. Uthöver att smaka gott och hålla hög kvalitet så är även alla deras produkter tillverkade i Sverige av mjölk från svenska kor.

 • Star Nutrition håller alltid hög kvalitet på sina produkter
 • Hög proteinmängd
 • Svensktillverkad
 • Innehåller laktasenzym som minskar laktosmängden
 • Finns inget kaseinprotein som ens nästan är lika billigt
 • Chokladsmakerna är inte lika goda som NJIE eller Cores produkter
 • Aningen svårblandad - använd shakerboll

Näringsvärde Star Nutrition Supreme Casein (per 100 gram)

Protein
84 gram
Kolhydrater
2.6 gram
Fett
2 gram
Kalorier
370 kcal
Smakvarianter
10

Svensktillverkade kaseinprodukter

För dig som vill få ut maximalt av din träning kan vi rekommendera kaseinprodukter från Star Nutrition. Det är ett långsamt nedbrytbart protein som passar bäst vid läggdags men även fungerar bra under alla övriga timmar på dygnet.

Proteinhalten är sett till de andra produkter vi testat – inte högst, men den håller sig riktigt bra.  Endast Bulkpowders kasein håller högre proteinhalt. Att de dessutom lyckas göra detta vid denna prispunkten – talar för en väldigt bra produkt & företag.

Alla smaker vi testat är goda & lättdruckna, men de är inte riktigt lika smarriga som de från Core Kasein. Det finns dock en större variation, så som till exempel chokladboll & kanelbulle.

Gaam Nutrition 100% Casein Premium

Populärt Kaseinprotein

Proteinets andel av de totala kalorierna: 84.6%

Pris per protein: 27.5 öre

Gaam Nutrition 100% Casein Premium är ett proteintillskott som produceras och tillverkas i Sverige, är lättblandat utan att det bildas klumpar och som kommer i många olika smakkombinationer.

 • Många unika smakkombinationer
 • Lättmixad och helt utan klumpar
 • Tillverkad i Sverige

Näringsvärde GAAM Kasein (per 100 gram)

Protein
77 gram
Kolhydrater
5 gram
Fett
4 gram
Kalorier
364
Antal smakvarianter
12

Vad säger andra konsumenter om GAAM premiumkasein?

 • 4.3 av 5 i betyg av 120 nöjda kunder hos Proteinbolaget

GAAM är ett relativt nytt företag som tillverkar mängder av olika kosttillskott speciellt utformat för dig som tränar. Deras kasein är mycket populärt bland svenska konsumenter. Det hyllas ofta för sin goda och uppfinnelserika smakkombinationer.

Tyvärr är proteinhalten i denna inte lika hög som i Star Nutritions produkter. Somliga föredrar dock denna på grund av smaken samt att den är betydligt mer lätthanterlig då det inte bildas några klumpar vid blandning.

NJIE ProPud Kasein

Kasein som efterrätt? Jajamän

Proteinets andel av de totala kalorierna: 86%

Pris per protein: 45 öre

Njie propud fungerar fint som mellan mål eller som kvällsmål för den som vill uppnå en långsam frisättning av aminosyror under natten när man sover.

 • Supergott mellanmål
 • Berikad med D-vitamin, Zink & Magnesium
 • Laktasenzym för minskad andel laktos
 • Krämig konsistens
 • Dyr!

Näringsvärde NJIE ProPud Casein (per 100 gram)

Protein
74 gram
Kolhydrater
5.3 gram
Fett
2.1 gram
Kalorier
344 kalorier
Smakvarianter
2

Kaseinprodukten njie propud kasein finns att köpa i 2 smaker, choklad och päron/vanilj. Den är enligt testpanelen ett supergott mellanmål, berikad med D-vitamin, Zink & Magnesium, har en krämig konsistens och har tillsatt laktasenzym för att uppnå en minskad andel laktos i produkten vilket gör att den fungerar fint som kaseintillskott för laktosintolerant

Denna produkt saluförs av tillverkaren som ett högkvalitativt och långsamverkande proteinpulver, och man har även gått ut med doseringsförlag dels som dryck men även pudding, så man kan därmed välja själv vilken konsistens man föredrar att inta det.

Tyvärr finns det ingen butik som lagerför denna för tillfället, men vi håler ständigt utkik och uppdaterar här när den blir tillgänglig igen!

Vårat uppdrag är att hjälpa dig

Om Testlaget

Kontakt

Integritetspolicy & Cookies

Prisjämförelser

Bästa pris på kaffemaskiner