Scanpan Impact

Priser för Scanpan Impact

Sammanfattning

 • Tjock aluminiumbotten
 • Handtag i rostfritt stål håller sig svalt
 • Genomskinligt lock
 • Tål att köras i ugn
 • Måttangivelser på insidan
 • Stödhandtag

Specifikationer

Stekyta: Rostfritt stål

Diameter: 28 cm

Vikt: 2900 gram

Fungerar på induktion: Ja

Bäst i test traktörpanna

Scanpan är väl kända för deras högkvalitativa stekpannor. Traktörpannan Impact är såklart inget undantag. Den är tillverkad i högkvalitativa material och har flera smarta funktioner som hjälper dig att lyckas i köket.

Traktörpanna i rostfritt stål

Vinnaren i vårat test och utsedd till bästa traktörpanna är Impact från danska Scanpan. Den är tillverkad i Rostfritt stål vilket säkerställer en hög hållbarhet och goda stekegenskaper.

Stekpannor i rostfritt stål är lite speciella, och vissa saker måste man tänka på innan man använder dem. Men om de tas om hand på rätt sätt är stekpannor i rostfritt stål nästan lika hållbara som en gjutjärnspanna, vilket gör att de är populära i t.ex. restaurangkök.

Hur undviker man att maten fastnar när man använder stekpannor i rostfritt stål?

 • Värm stekpannan ordentligt innan du börjar steka med den. Kontrollera att värmen är hög genom att droppa lite vatten på stekytan. Om det direkt börjar bubbla och avdunsta så är stekpannan nog varm för att användas.
 • Om du steker kött så ska du inte flytta på det direkt, då kommer du uppleva att köttet sitter fast. Du måste istället låta stekytan byggas upp, då släpps köttet naturligt och du får en helt fantastiskt stekyta med god smak tack vare maillard-effekten.
 • Rengör alltid stekpannan ordentligt efter användning. Att använda en stekpanna som inte är helt ren gör att det du steker får mindre kontakt med själva stekpannans material, vilket gör att det tenderar att fastna.

Vid matlagning är den mycket smidig att tillreda både kött, såser och grytor i. Att måtten är specifierade gör att det är enkelt att ha koll på hur mycket vätskor du har i utan att ta fram decilitermåttet. Den passar dessutom bra att använda för matlagning i ugn då materialet är både ugnssäkert och pålitligt.

Scanpan CTX Traktör

Priser för Scanpan CTX Traktör

Sammanfattning

 • Genomskinligt lock
 • Finns i två olika storlekar
 • Tål köksverktyg av metall
 • Välkänd och beprövad CTX-beläggning är oslagbar
 • Dyr

Specifikationer

Stekyta: CTX beläggning i keramisk titanium

Diameter: 26cm / 28 cm

Vikt: 1900 gram

Fungerar på induktion: Ja

Testets premiumvinnare

Scanpan CTX är en elegant designad traktörpanna från danska företaget Scanpan. Det är inte svårt att förstå att denna stekpanna är testets premiumvinnare med sin oslagbara CTX-beläggning. Stekpannan fungerar på alla ytor, även induktion.

Användarvänlig stekpanna för alla kök

Traktörpannan Scanpan CTX fungerar på alla spishällar – de gedigna vanliga plattorna till de nya induktionerna. Ja, vilken typ av spishäll du än har! Utöver detta är den också ugnssäker och kan användas för upp till 250 grader.

För dig som kanske inte känner för att ställa dig vid diskhon en fredag kväll så går den dessutom att köra i diskmaskinen. Så var lugn, du kan smita ifrån till soffan. Handdisk rekommenderas dock för att bibehålla stålets fina glans.

Det bör nämnas att detta är inget budgetalternativ, då priset är högt. Detta är dock den enda baksidan med denna traktörpanna. För den som är redo att betala lite mer, så kommer ni att få en stekpanna med riktigt bra kvalitet!

Stilren traktörpanna från danska Scanpan

Scanpan är ett danskt företag som producerar stekpannor med hög kvalitet. Denna traktörpanna har en stekyta i CTX-beläggning, ”Ceramic Titanium Extreme”, gjord på keramisk titanium. Detta kombineras med en stilren utsida av rostfritt stål som även gör traktörpannan riktigt snygg att titta på. Ett annat stort plus är att den tål köksverktyg av metall, vilket är väldigt praktiskt.

Fiskars All Steel Traktör

Priser för Fiskars All Steel Traktör

Sammanfattning

 • Prisvärd traktörpanna
 • Måttenheter på insidan av stekpannan
 • Ånghål
 • Locket är tyvärr inte genomskinligt

Specifikationer

Stekyta: Keramisk beläggning

Diameter: 26 cm

Vikt: 2100 gram

Fungerar på induktion: Ja

Bästa billiga traktörpannan

Fiskars kända för att tillverka högkvalitativa produkter för bland annat kök, hem och trädgård. Deras All-Steel serie av stekpannor är prisvärda och mångsidiga pannor i en rad olika formfaktorer. Här har vi testat deras traktörpanna men vi har även utfört testat wokpannan från samma produktserie.

Detta är den billigaste traktörpannan i vårat test, och därmed vinnare i budgetkategorin. Vid stekning är det enkelt att uppnå ett bra resultat oavsett om du lagar såser, kött eller något annat. Stekytan som är i rostfritt stål är uppbyggd i tre lager vilket ger bra stekegenskaper.

Fiskars traktörpanna kommer – trots med sin prislapp med smarta funktioner så som inbyggt ånghål vilket minimerar risken för överkokning, samt måttangivelser som är ingraverade på stekpannan. Dessa finesser må låta miniskula, men de underlättar vid användning och förstärker skenet av Fiskars som ett kvalitetsmärke.

Skeppshult Traditional

Priser för Skeppshult Traditional

Sammanfattning

 • Finns i flera olika varianter – välj mellan handtag i trä eller stål
 • Gjutjärn ger grym stekyta och oemotståndig känsla
 • Levereras färdiginfettad med svensk ekologisk rapsolja
 • Tjock botten håller värmen bra
 • 25 års stekpannegaranti från Skeppshult
 • Tung
 • Tar ett tag att värma upp

Specifikationer

Stekyta: Gjutjärn

Diameter: 20 cm / 28 cm

Vikt: 3150 gram

Fungerar på induktion: Ja

Välbyggd traktörspanna från svenska Skeppshult

Ingen blir besviken med en stekpanna från Skeppshult och deras traktörpanna är inget undantag. Svensk pålitlig kvalitet med gjutjärn som ger den där extra känslan till maten. Traktörpannan kommer med valet mellan naturmaterial av trä eller stilrent stål på handtaget.

En robust traktörpanna av svenskt hantverk

Det är få hushåll i Sverige som inte sett en stekpanna från Skeppshult. Traktörpannan Traditionalär vad de utger den för att vara – robust, rejäl och naturlig.

Skeppshults stekpannor görs av naturligt råmaterial av tackjärn och är förbehandlat med rapsolja som ger en non-stickyta. Det är ett material, som vid bra skötsel håller år efter år. Gjutjärn är också ett material som fungerar på alla typer av värmekällor, även de nyare induktionshällarna.

En nackdel med denna traktörpanna är att den relativt tung. Gjutjärnet bidrar till detta då materialet är både tjockt men även har hög densitet. Det finns dock en fördel med detta – den håller värmen väldigt bra, ett stort plus enligt oss. En annan sak att tänka på är att en gjutjärnspanna alltid ska handdiskas utan diskmedel, då detta förstör dess yta som vill hållas fet.

Stekpannor från Skeppshult är ett fint hantverk och ska därmed skötas om därefter. Du får också en väldigt naturlig produkt utan onödiga kemikalier och de är dessutom återvinningsbara! Reklamationer och felaktiga produkter smälts ner och därmed återanvänds järnet. Detta är en traktörpanna med både stil och klass!

Vad använder man en traktörpanna till?

En traktörpanna fungerar till allt som en vanlig stekpanna fungerar till men den där den skiner extra mycket är vid tillagning av såsbaserade maträtter eller rent utav såser i sig själv. Köttfärssås, köttgryta eller bearnaisesås passar ypperligt att göra i en traktörpanna – men även att steka en bit ryggbiff klarar den galant.

Vad är egentligen en traktörpanna?

Det enda som skiljer en traktörpanna från en traditionell stekpanna är att den har höga kanter och att det oftast ingår ett lock. En traktörpanna kan ses som en praktisk kombination av stekpanna och kastrull.

Vilken traktörpanna är bäst?

I vårat test av traktörpannor kom vi fram till att Scanpan Impact är den bästa traktörpannan sett utifrån ett helhetsperspektiv. Vårat premiumval för de som är intresserade av att betala lite mer är CTX traktör från välkända Scanpan.

Är en traktörpanna att föredra över en wokpanna?

Ja – och nej! De fyller olika ändamål. En traktörpanna är generellt sett mycket smidigare & tar upp mindre yta än en wok, men den fungerar inte lika bra vid tillexempelvis en stir-fry. De är dock ofta utbytbara med varandra.

Andra sätt att underlätta vid matlagning

Att jämföra traktörpannor är ett bra första steg när du ska uppgradera din köksutrustning, men det är långt ifrån det enda. Att köpa färdiga matkassar är en trend som de senaste åren vuxit sig stark inom Sverige. När du jämför matkassar så måste du ta hänsyn till många olika faktorer så som uppsägningstid, leveranstid, flexibilitet och såklart kostnad. Vi rekommenderar att du läser en köpguide för att skapa dig den bästa bilden över de olika matkassarna som finns på marknaden och vad de erbjuder.