Safekid Nova

Priser för Safekid Nova

Sammanfattning

 • Tyst läge under skoltimmar
 • Videosamtal
 • Stegräknare
 • Möjligt att skicka SMS & använda Whatsup chattapp
 • Roliga och pedagogiska appar som hjälper ditt barn lära sig engelska

Specifikationer

Skärmstorlek: 1.4 mm

Armband bredd: 20 mm

Skärmskydd: Går att köpa till

Smarta appar: Ja, inbyggda samt i appbiblioteket

Möjlighet för SMS: Ja

Chattapp: Ja, WhatsUp

Anpassningsbart armband: Ja, flera olija färger

Aktivitetshistorik: Ja

Bäst i test inom smartklockoa för barn

Safekid Nova är en barnanpasad smartklocka som kommer att hålla ditt barn tryggt och säkert. Den har många smarta funktioner som lättläst urtavla, videosamtal, blockering av okända nummer – både till och från smartklockan.

Smartklockan med bäst funktioner

Safekid Nova är en är en nyhet från det prisbelönta företaget Safekid som har designat några av de mest populära wearables för barn. Smartklockan är utrustad med jättemånga appar från början, men det är faktiskt de flesta smarta klockorna från Safekid.

En av de stora nyheterna i Safekid Nova är att det numera finns möjlighet att ladda ner appar i deras nya appbibliotek. Detta ger ditt barn möjlighet att själv anpassa klockan med olika smarta appar som hjälper den i vardagen.

Urval av de förinstallerade apparna

 1. Kalenderprogram
 2. Meddelandeapp (WhatsUp)
 3. Miniräknare som hjälper med matteproblem
 4. Språkapp som bidrar med engelska-kunskaper
 5. Google Translate

Safekid Nova är klassad som en vattentät smartklocka. Detta betyder inte att den tål hur mycket vatten som helst. Safekid själva nämner att den endast är specifierad för simpla vattenlekar, vilket ungefär betyder vattenstänk.

Safekid Nova har även möjlighet att skicka SMS till vanliga mobiltelefoner även om de inte är kopplade till den smarta appen. Detta är ett ytterligare steg som Safekid gjort för att deras barnklockor ska bli ännu smartare.

När vi testade smartklockan Safekid Nova blev vi imponerade av den höga kvalitén. Både på skärm men även på armbandet. Detta är en smartklocka som må vara gjord för barn, men som inte på något sätt kompromissar på kvalitet.

Safekid Junior T6

Priser för Safekid Junior T6

Sammanfattning

 • Billig smartklocka för barn
 • Smarta appar
 • Saknar kamera

Specifikationer

Utbytbart armband: Nej

GeoFence: Ja

GPS-funktion: Ja

Tyst läge: Nej

Stegräknare: Ja

Kamera: Nej

Mest prisvärda smartklockan för barn

Junior T6 är en prisvärd Smartklocka för barn. Klockan är tillverkade av Safekid som är känd för att tillverka wearables för barn. Safekid Junior Smartwatch är lämplig till föräldrar som vill köpa en prisvärd smartklocka till sitt barn – som varken tummar på funktionalitet eller kvalitet. Klockan delar många av sina funktioner med den dyrare modellen Safekid Nova.

North 13.5 Active

Priser för North 13.5 Active

Sammanfattning

 • Sportig smartklocka för barn
 • Hittas i den lägre prisklassen
 • Appen är ibland dåligt översatt

Specifikationer

Utbytbart armband: Nej

GeoFence: Ja

GPS-funktion: Ja

Tyst läge: Nej

Stegräknare: Ja

Kamera: Ja

IP-klassning: Vattentät

Vattentät smart aktivitetsklocka för barn

Junior T6 är en prisvärd Smartklocka för barn. Klockan är tillverkade av Safekid som är känd för att tillverka wearables för barn. Safekid Junior Smartwatch är lämplig till föräldrar som vill köpa en prisvärd smartklocka till sitt barn – som varken tummar på funktionalitet eller kvalitet. Klockan delar många av sina funktioner med den dyrare modellen Safekid Nova.

Vad ska man tänka på innan man köper en smartklocka till sitt barn?

Om man tänkt köpa en smartklocka till sitt barn så ska man ta hänsyn till bland annat följande faktorer.

Storleken

Barnet ska kunna bära klockan bekvämt utan att den är för tung eller otymplig för handleden. Att köpa en traditionell smartklocka är inte en bra idé då de oftast är för stora för att kunna sitta bekvämt på ett barns handleder.

Pris

Du måste tänka på att smartklockor för barn är dyra produkter, så du behöver hitta en modell som har en bra kompromiss mellan pris, funktionalitet och kvalitet.

Teknik

Se till att du väljer en produkt som är kompatibel med din enhet (iOS eller Android). Om ditt barn till exempel har en iPhone, se till att smartklockan är kompatibel med iOS-enheter. I verkligheten är inte detta ett problem då dagens smartklockor – även om de är gjorda för barn, fungerar till alla moderna enheter.

Batteritid

Det finns inget värre än att ditt barn klagar över att deras batteri på smartklockan är slut! Se till att du väljer en modell som har en effektiv batteritid. De flesta tillverkarna överdriver med hur länge batteritiden håller, så att läsa igenom ett test av smartklockor för barn kan ge dig en bättre bild av hur länge batteriet kommer hålla under verklig användning.

Hållbarhet

Detta är en annan viktig egenskap att titta på när du väljer ut den bästa smartklockan till ditt barn; den ska vara tålig och hållbar eftersom barn tenderar att tappa föremål och lätt skada dem. Tänk också på att vissa modeller är mer vattentåliga än andra (IP67 eller IP68), så om ditt barn gillar att simma eller bada med sin smartklocka på handleden ska du se till att de tål vatten!

Smarta funktioner

Smartklockor för barn är ofta proppade med olika appar av varierande kvalitet. Du bör titta på smartklockans appbutik och välja en som erbjuder många användbara appar för barn.

Glöm inte att kontrollera om det finns några säkerhetsfunktioner på enheten, till exempel föräldrakontroll eller ett sätt att blockera samtal från okända nummer. Du kan också kontrollera om klockan kommer med smarta säkerhetsåtgärder som kan vara användbara om ditt barn skulle förlora sin klocka.

Skärmstorlek

Skärmen på en smartklocka är ganska liten, än mindre om de är gjorda för barn. Det är viktigt att tänka på att barn kan ha svårt att läsa skärmen. Se till att du läser recensioner av olika smartklockor gjorda till barn samt noggrannt läser igenom specifikationerna produkten för att se om den ser tillräckligt stor ut för ditt barn.

Du kan även jämföra med andra produkter som har skärmar i liknande storlekar. Kanske känner du någon annan förälder med ett barn som har en smartklocka som ni kan få titta på?

Dyr eller billig smartklocka för barn?

Det finns inget rätt svar på denna fråga. Det beror på vad du vill ha och behöver av en smartklocka för dina barn: t.ex. om de gillar den, hur länge batteriet räcker, vilka funktioner som ingår i priset på klockan osv. Eftersom det finns så många olika märken som erbjuder klockor med sina egna unika funktioner rekommenderar vi att du gör research innan du köper. Läs igenom några olika test och köpguider för olika smartklockor för barn. Det kommer att finnas massor av recensioner på nätet samt artiklar som ger råd innan man utrustar sitt barn med en smartwatch.

Rekommenderar ni att alla barn ska ha en smartklocka?

Det är kanske inte så att alla barn nödvändigtvis måste ha en smartklocka, men de tenderar att vara väldig uppskattade som en rolig leksak. Smartklockan är ett bra sätt att introducera ditt barn till teknik, den stimulerar deras nyfikenhet och uppmuntrar dem att utforska den tekniska världen. Barnen kan använda sin kreativitet och upptäcka de olika apparna för att se vad de tycker är kul.

En smartklocka är ett bra sätt för barn att lära sig teknik. Smartklockan kan även bidra till lärande genom pedagogiska appar samt ha funktioner som bidrar till trygghet genom till exempelvis GPS-spårning.