C3 Design

Priser för C3 Design

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Sveriges mest sålda perkulator
 • Sladdlös vilket underlättar servering
 • Snygg design
 • Lätt att hålla ren
 • Nivårör i handtaget

Specifikationer

Effekt: 875 watt (stora modellen)

Volym: 0.9 / 1.5 liter

Material: Rostfritt stål

Antal koppar: 6-10

Garantitid: 1 år

Sveriges mest populära perkulator

C3 är ett svenskt företag som tillverkar olika hushållsprodukter. Produkterna de tillverkar håller genomgående god kvalitet och de går ofta att hitta högt upp i olika produktjämförelser. C3 Design är enligt C3 själva Sveriges mest sålda perkulatur, och vi förstår varför! Läs vidare om du vill veta varför den blev utvald till våran testvinnare.

Perkulator som hittas i två olika storlekar & med flera olika färger

C3 Design är simpel, elegant och funktionell. Utseendet är mycket lik en termoskanna vilket gör att den passar bra på både köksbänken och frukostbordet. C3 Design perkulator är tillverkad i blankpolerad rostfri stål vilket gör att den är tålig och beständig mot till exempel märken som kan uppkomma när man diskar den.

Perkulatorn går att hitta i två olika storlekar. En mindre modell som brygger 6 koppar kaffe, samt en större modell som klarar 10 koppar. Båda modellerna finns dessutom i olika färger. De olika storlekarna samt färgvalen gör att det är mycket enkelt att hitta en modell som passar in i de flesta kök.

Traditionell perkulator med varmhållningsfunktion

C3 design är en traditionell perkulatorbryggare som fungerar genom att den pumpar upp vattnet genom stigarröret, för att sedan låta det filtreras genom kaffet. Detta gör att vattnet får en hög kontakttid med själva kaffet, och smaken blir därefter. Fyllig och god!

När kaffet är färdigbryggt går perkulatorn över i en varmhållningsfunktion där den håller kaffet stadigt på 96 grader i 40 minuter. Efter 40 minuter av varmhållning slår den sedan av.

Detta kanske låter lite konstigt, men anledningen att perkulatorn slår av är EU på grund av de EU-direktiv som tillverkarna av perkulatorer och många andra kökstillbehör måste efterfölja.40 minuter är den längsta tiden som en perkulator får vara igång efter att kaffet är klart, somliga perkulatorer håller endast kaffet varmt i 30 minuter så att C3 design gör det i 40 minuter ser vi definitivt som ett plus i kanten.

När Sveriges konsumenter får föra talan, så är detta den allra bästa perkulatorn på marknaden. Den har genomgående goda recensioner av både kunder och testinstitut, och man hittar den ofta högst upp i olika tester av perkulatorer. En värdig bäst-i-test även hos oss på testlaget.

Wilfa PE-12S

Priser för Wilfa PE-12S

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Smart kabelförvaring
 • Välbyggt kaffefilter
 • Tydliga lampor
 • Snabbaste kaffeperkulatorn i vårat test tack vare den höga effekten
 • Man ser tyvärr inte kaffenivån från utsidan
 • Timern slår av perkulatorn efter 30 minuter istället för 40 minuter

Specifikationer

Effekt: 1100 watt

Volym: 1.5 liter

Material: Rostfritt stål

Antal koppar: 12 koppar kaffe

Färg: Silverfärgad med svarta detaljer

Bästa premiumperkulatorn

Wilfa är ett norskt företag som grundades redan 1948, de har därmed en lång och rik historia. De tillverkar produkter till hemmet deras och deras produkter hittas generellt sett i premiumsegmentet och håller en hög kvalitet.

Wilfa investerar kraftigt i klimatkvoter och sedan 2018 är deras transporter och frakt av varor helt klimatneutrala. De försöker även använda sig av hållbart producerad FSV-kartong och papper i så stor mån som möjligt.

Välbyggd & stilren kaffeperkulator från Wilfa

När vi valde ut Wilfa PE-12s till testets premiumvinnare tittade vi på många olika saker. Wilfas miljötänk var en av dem. Men vi tog även hänsyn till saker så som byggkvalitet, effekt, och funktionalitet. Wilfa PE-12S är en välbyggd och högt funktionell perkulator från Wilfa som är tillverkad i stål och har kapacitet på 12 koppar kaffe.

Det vi gillade särskilt med Wilfa PE12-s var att den perkulerade kaffet väldigt fort. Detta är på grund av att det är den perkulatorn som hade allra högst effekt i vårat test. Wilfa PE12-s var dessutom den perkulator som höll kaffet allra varmast. För de som gillar mjölk i sitt kaffe, så är detta extra viktigt, då det säkerställer att kaffet är varmt även om man har i en skvätt med mjölk. Alla vet väl att varmt kaffe är gott kaffe?!

Wilfa PE12-s har även – likt perkulatorn från Champion, en smart kabelförvaring som är inbyggd i själva bottenplattan. Den är enkel att använda och gör att man kan förkorta sladden till exakt den längd som behövs.

Champion Eco

Priser för Champion Eco

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Billig perkulator från Champion med hög kvalitet
 • Enkel att ta isär och diska
 • Finns i två storlekar

Specifikationer

Effekt: 1000 watt (stora modellen)

Volym: 0.9 liter / 1.8 liter

Material: Rostfritt stål

Antal koppar: 6 och 12 koppar kaffe

Bästa billiga perkulatorn

Champion beskriver sig själv som ett företag som vill göra det enkelt för alla som vill få ihop vardagen. De är kända för att tillverka prisvärda produkter till hemmet. Deras produkter håller generellt sett en god kvalitet till ett lågt pris och de hittas ofta som budgetvinnare i många olika tester.

Billig perkulator från Champion i två olika storlekar

Champion Eco är en billig perkulator med en simpel utformning. Designen är enkel och den stora pipen gör att det är enkelt att servera kaffet. Nackdelen med den stora pipen är att den producerar mycket ånga. Detta leder förvisso till att kaffet blir mer koncentrerat då vätska avdunstar, men om du planerar att ha perkulatorn under ett köksskåp så är det kanske inte det bästa valet.

Sladdlös perkulator som producerar gott kaffe

Perkulatorn har en sladdlös design vilket de flesta moderna perkulatorer har. Detta innebär att själva perkulatorn läggs på en värmeplatta, och när man sedan ska servera kaffet lyfter man av perkulatorn från värmeplattan. Fördelen med en perkulator med sladdlös design är att det underlättar vid servering.

Man slipper även en klumpig löstagbar sladd, då sladden sitter fast i själva värmeplattan. Perkulatorbryggaren blir dessutom mindre känslig för vatten då den inte har något eluttag, denna sitter istället i bottenplattan. I våran bok är detta ett stort plus och nästan ett måste i en modern kaffeperkulator! Värmeplattan har dessutom en inbyggd sladdvinda vilket gör att det är enkelt att gömma undan sladden när perkulatorn inte används.

Hur smakade kaffet då? I vårat test producerade denna perkulator ett gott och robust kaffe med en fyllig smak som passar bra till dygnets alla kaffekoppar. Den går dessutom att hitta i två olika storlekar beroende på hur mycket kaffe just erat hushåll dricker.

C3 Basic

Priser för C3 Basic

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Familjär design som funnits i de flesta svenska kök
 • Nivåmätare på insidan av handtaget
 • 40 minuter timer
 • Finns i två storlekar
 • Sladdlös perkulator
 • C3 har bytt ut den gamla glasknoppen mot en plastknopp

Specifikationer

Effekt: 500W

Volym: 0.9 liter

Material: Rostfritt stål

Antal koppar: 6 / 12 koppar kaffe

Färg: Silver

Billig perkulator från C3 – en svensk klassiker i två storlekar

Denna perkulator behöver knappast en presentation. C3 Basic är en kaffeperkulator var design har många år på nacken. Det kanske inte är den
bästsäljande perkulatorn i dagsläget, men genom tiderna kan vi absolut tänka oss att denna perkulator har perkulerat mest kaffe i hela Sverige!

Välkänd kaffeperkulator från svenska C3

C3 Basic perkulator är en billig och populär kaffebryggare i perkulatorform som kan göra upp till 12 koppar kaffe per kokning. Den har en klassisk design som många nog känner igen. Det vi gillar med C3 Basic är att det är dels det låga priset, men även den höga kvalitén.

Perkulatorn är tillverkad i rostfritt stål vilket gör att den inte kommer repas i första taget. Utsidan är tålig och enkel att hålla ren, och alla delarna är såklart löstagbara vilket gör att det är enkelt att hålla rent. Den har även har en tydlig nivåmätare som visar hur mycket vatten eller kaffe den innehåller.

C3 Basic blev uppdaterad för ett par år sedan. Den nya modellen fick en tydligare nivåmätare samt en sladdlös design, vilket gör att den kan slåss med de andra perkulatorerna i vårat test.

Designen på denna kaffeperkulator må ha varit med ett tag, men baserat på denns historia var vi såklart tvungen att ha med den i vårat test av perkulatorer.

Tops perkulator som drivs utan el

Priser för Tops perkulator som drivs utan el

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Producerar unikt kaffe varje gång
 • Presenttips till de som gillar kaffe
 • För de speciella tillfällena
 • Mer bökig att använda en en traditionell perkulator

Perfekt present för kaffeentusiasten

Är du ute efter en present till kaffeälskaren så har du hittat rätt! Denna perkulator från Tops är perfekt för de där speciella stunderna när man har tid att verkligen njuta av en kopp kaffe.

Detta är ingen perkulator som man använder en seg tisdagmorgon innan jobbet, eller ja – det kan man förstås göra om man vill! Vi rekommenderar istället att man använder denna perkulator till de lite mer speciella stunderna, när man verkligen kan sätta sig ner och njuta av en kopp kaffe.

Kaffet i sig må inte vara godare än en traditionell perkulator, men det inbringar en helt annan känsla. En känsla av att man verkligen har bryggt kaffet själv, på helt egen hand.

Och det har man ju även. Till viss del. Visst, man kan argumentera för att man brygger kaffet på egen hand med de flesta perkulatorer. Men de bestämmer faktiskt när kaffet är klart. Här är det något man helt själv tar ansvar för. Därför blir varje laddning kaffe i denna perkulator unikt.

Denna perkulator fungerar såklart bra att använda hemma i köket på spisen, men den fungerar även att ta med på utflykter. Den fungerar lika bra på gasolköket som över en öppen eld. Den fungerar även att använda på grillen, så det är definitivt en kaffeperkulator med många användningsområden där bara fantasin sätter gränserna.

Själva kannan är tillverkad i rostfritt stål och handtaget är gjort i värmetålig permawood. Knoppen, som äver används för att bedömma kaffets styrka – är gjord i glas. Hela perkulatorn känns väldigt hantverksaktig och välgjord. Från nitarna i handtaget till  den lilla bryggan man använder sig av för att öppna kaffebehållaren. Det är tydligt att de har lagt mycket energi på detaljerna när de tog fram denna perkulator.

Såhär använder du Tops kaffeperkulator

 1. Placera kaffebehållaren ovanpå stigar-röret, mät sedan upp lämplig mängd kaffe och fyll behållaren med kaffe. 1kaffemått per kopp med vatten, placera sedan spridarlocket på perkulatorn.
 2. Fyll perkulatorn med vatten, 1,5 dl per kopp kaffe. Kaffemängden ska vara inanför de markerade strecken.
 3. Placera tops kaffeperkulator på valfri värmekälla. Handtaget bör inte vara direkt ovanför denna värmekälla.
 4. Perkuleringen börjar när man ser vatten bubbla upp i glasknoppen. Då kan värmekällan sänkas från hög till medium.
 5. Perkulera kaffet till önskad styrka, glasknoppen indikerar styrkan genom att kaffet blir mörkare och mörkare. Kaffet är klart efter ungefär 5 – 8 minuter. När kaffet uppnått önskvärd styrka så kan den placeras bortifrån värmekällan. Tänk på att perkulatorn är mycket varm!

Tops kaffeperkulator tål att diskas i diskmaskin. Det man bör tänka på är att glasknoppen är känslig för slag, så om man väljer att köra den i diskmaskin bör man fundera en extra gång var man lägger den. Förslagsvis på översta hyllan där det inte blir riktigt lika intensiv värme.

C3 Professional 30-10612

Priser för C3 Professional 30-10612

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Familjär design som funnits i de flesta svenska kök
 • Nivåmätare på insidan av handtaget
 • 40 minuter timer
 • Finns i två storlekar
 • Sladdlös perkulator
 • C3 har bytt ut den gamla glasknoppen mot en plastknopp

Specifikationer

Märke: C3

Modell: Profesional 30-10325

Bryggningstid: Upp till 20 minuter

Kapacitet: 4.85 liter

Vikt: 3.5kg

Effekt: 950W

Färg: Silver / Svart

Stor perkulator för kontor eller café

C3 Professional är en perkulator som är till för de riktigt stora sällskapen. Den passar till exempel bra hos föreningar, företag och skolor.

Denna stora perkulator brygger hela 35 koppar kaffe! Detta gör den optimal att använda i miljöer med många kaffedrickare. Kaffet bryggs enkelt genom att man fyller filtret med malt kaffe, vattentanken med vatten och sedan slår igång den.

Att brygga kaffet däremot, det tar en liten stund. Här får man inte ha bråttom! Eftersom effekten är lika stor som i en standard 10 koppars perkulator, så tar det ungefär 3-4 gånger längre att brygga kaffe i denna jämfört med en vanlig perkulator.

Men när kaffet är klart, då skiner denna! Kaffet serveras genom en smidig tappkran som enkelt doserar ut rätt mängd kaffe. Den har dessutom ingen timerfunktion utan den går ända tills någon slår av den. Perfekt för de stora sällskapen som vill ha gott perkulatorbryggt kaffe under många timmar.

Många har faktiskt använt sig av C3 professional kaffeperkulator utan att ens tänka på det. När du senast var på ett café med självservering så finns det en stor chans att de använde sig av just en sådan här.

C3 är kända för att tillverka kvalitetsprodukter, så detta är definitivt en perkulator som kommer räcka för din förening, företag eller riktigt kaffetörstiga familj – i många år framöver!

Köpguide för perkulatorer

Nedan har vi skapat en liten guide för perkulatorer. Hoppas du hittar något användbart inför ditt köp av din nya kaffeperkulator, eller när du ska ta hand om din befintliga.

Hur fungerar en perkulator?

En perkulator, eller en perkulatorbryggare fungerar genom att vattnet pumpas upp från behållaren genom ett stigarrör för att sedan filtreras genom kaffet. Vattnet åker därefter ner till behållaren igen. Denna process görs flera gånger om fram tills det att kaffet har nått önskvärd styrka. Detta producerar ett kaffe som är både välsmakande och fylligt.

Hur använder man en perkulator?

För att använda perkulatorn tar du först isär alla delar. Du fyller sedan kaffebehållaren med kaffe, och vattenbehållaren med vatten. Ett bra riktmått för mellanstarkt kaffe är att det ska vara lika många kaffemått med kaffe, som antal koppar vatten i behållaren. Du ser antingen på insidan eller utsidan av perkulatorn hur mycket vatten som är i behållaren. Nästa steg är att stoppa tillbaka stigarröret, för att sedan stoppa kaffebehållaren på stigarröret. Därefter behöver du bara stoppa på locket på kaffebehållaren. Avslutningsvis stoppar du locket på själva perkulatorn, för att sedan slå igång den. Sedan är det bara att vänta till att lampan tänds och signalerar att kaffet är kaffet klart!

Hur rengör man en kaffeperkulator?

En kaffeperkulator måste kontinuerligt tas hand om. Den ska dels rengöras innan den används för första gången, men det är även viktigt att man rengör den efter varje användning.

Vinäger fungerar bra för att avkalka kaffemaskinen. Då fyller du först maskinen med ättika. Minst två kaffekoppar (motsvarar 3dl). Låt det sedan stå minst en timme. Sedan fyller du på med lika mycket vatten, och startar perkulatorn. När bryggningen är klar så är perkulatorn avkalkad. Skölj sedan ur perkulatorn med vatten, och kör en maskin med endast vatten – efter det är den återigen redo för att perkulera kaffe!

Hur ofta behöver man rengöra en perkulator?

Perkulatorn bör rengöras efter varje användning. Den ska då tömmas på kaffesump och filtret samt behållaren ska sköljas av. Man behöver inte använda sig av diskmedel eller något annat för att rengöra den mellan användningarna, utan det räcker om man ser till att skölja av och tömma metallfiltret samt sköljer ur perkulatorn. Om perkulatorn sedan ska stå i några dagar, så bör man även tänka på att antingen torka av delarna själv, eller låta de lufttorka.

Viket kaffe ska man använda i en perkulatorbryggare?

För att kaffet ska smaka som allra godast bör man använda sig av bryggkaffe. Även kokkaffe fungerar bra i en perkulator.

Heter det perkulator eller perkolator?

Bra fråga! Egentligen heter det inget av det. Enligt orkutplus som hänvisar till Svenska akademins ordlista så är en perkolator är en maskin som är avsedd att perkulera vätskor. Inte nödvändigtvis kaffe, utan alla sorters vätskor. Därför är ett mer korrekt namn “kaffeperkolator”. Gällande frågan om perkulator eller perkolator, så heter det faktiskt perkolator, perkulator är bara en oerhört vanlig felstavning. Då vet ni det!

Min knopp har gått sönder. Hjälp!

Ajdå! Det går att få tag på nya knoppar till de flesta perkulator. Det finns även universalknoppar som passar till flera olika perkulatorer. Om du vill undvika samma misstag – köp en knopp i metall!

Vad för kaffefilter ska man använda sig av i en perkulator?

Inget, såklart. Kaffeperkulatorer kommer med inbyggda metallfilter som är enkla att ta isär och rengöra och är dessutom bra för miljön.

Vad kännetecknar en bra perkulator?

I vårat test av perkulatorer har vi tagit hänsyn till en rad olika faktorer när vi tagit fram våran lista. Viktigast är såklart hur gott kaffe de perkulerar, men även saker så som byggkvalitet, storlek, pris & design är viktiga saker.

Coffee Percolators: An Explanation and Roast

Hur testade vi perkulatorerna?

Alla perkulatorer vi testat har vi använt under en veckas tid på vårat kontor. På kontoret är vi 4 stycken som arbetar, och alla är kaffedrickare – så det perkuleras absolut en hel del kaffe! Testet utfördes genom att vi kokade kaffe 2 till 3 gånger per dag. Sedan gjorde vi bedömingar gällande kaffets smak, men även perkulatorns funktionalitet, pris & byggkvalitet. Vi testade även två andra perkulatorer som inte är med i vårat test. Båda hade samma brist – nämligen kaffet hölls inte nog varmt när det var färdigperkulerat.

Sammanfattningsvis

En perkulator är lätt att lära sig använda och den producerar ett bra resultat som varje gång är sig likt. Med en perkulator behöver man inte heller bry sig om att köpa nya kaffefilter, då perkulatorn kommer med ett inbyggt kaffefilter i metall.

Det man måste tänka på med en kaffeperkulator, är att tömma den samt göra en lätt rengöring efter varje bryggning. Att låta överblivet kaffe stå i perkulatorn i flera dagar, vilket är lätt hänt – leder fort till en bakteriehärd. Som tur är så är alla delar i en perkulator löstagbara och enkla att rengöra.

Avslutningsvis hittar du en köpguide som tar upp lite vanliga frågor som folk brukar ha gällande perkulatorer och kaffe i allmänhet, och där innan hittat du vårat test av perkulatorer där vi går igenom och motiverar varför vi valt ut just dem.

Särskilt viktigt när vi tog fram våran topplista över perkulatorer

Det finns väldigt många faktorer att tänka på när man ska välja ut en perkulator. Eftersom man har den så länge är det viktigt att det blir rätt. Nedan har vi listat det vi har tagit extra mycket hänsyn till när vi har testat de olika modellerna.

Antal koppar kaffe

En perkulators storlek måste självklart vara väl anpassad för ändamålet. Om ni är två vuxna i hushållet så kanske 6 koppar kaffe passar bra till frukost, men om ni ofta har över gäster kanske en perkulator som har kapacitet för 10 eller 12 koppar passar bättre? Större behöver inte alltid betyda bättre, då en större perkulator inte kommer koka särskilt bra kaffe om man endast vill ha ett fåtal koppar. En tredjedel av maxkapaciteten är ungefär den minsta mängden kaffe som en perkulator kan koka och fortfarande producera gott kaffe.

Hur länge hålls kaffet varmt?

Förut så kunde perkulatorer hålla kaffet varmt hela dagen. Det satte EU stopp för, och det kanske var bäst så? Dels förbrukar det mycket energi att låta en perkulator stå på väldigt länge, men det kunde även vara en brandrisk. Det produceras dessutom garvsyra om kaffet får stå och värmas för länge, och detta ger en bitter ton på kaffet. Moderna perkulator som följer EU:s eco-direktiv kan som max varmhålla kaffet i 40 minuter. Många av de perkulatorer vi testat har en timerfunktion som är satt till den maximala tiden, alltså 40 minuter. Somliga tillverkare har dock valt att sätta denna timer till 30 minuter istället, med motiveringen att det sparar energi.

Design & funktioner

Även detta är en viktig faktor i hur bra en perkulator är. Design handlar inte bara om hur den ser ut, utan även om hur användarvänlig perkulatorn är. Är den smidig att rengöra, hur lätt är det att servera kaffe ur den samt finns det något i designen som skapar en dålig upplevelse? Olika funktioner i en perkulator kan tänkas vara få, men det finns ändå en del skillnad mellan de olika perkulatorerna som kan vara värd att tänka på.

Byggkvalitet

Vikt, materialval, och finish är alla viktiga faktorer när man bedömer perkulatorn. En perkulator där alla delar verkar passa bra tillsammans och där till exempel inget skakande metalljud under kokning uppstår kommer upplevas som en bättre perkulator än en där motsatsen är sann.

Pris

Vi brukar säga så att de allra billigaste produkterna på marknaden ofta är de dyraste. Detta då byggkvalitén ofta blir lidande. Att köpa den absolut billigaste perkulatorn kanske därför inte är den bästa idéen ur ett ekonomiskt perspektiv. De billiga perkulatorerna du hittar här har däremot alla klarat testlagets kvalitetstest och vi kan därför rekommendera dem till dig som är ute efter kaffeperkulator till köket.