Bästa kaffebryggarna 2021 - Test av 6 olika kaffebryggare

Kaffebryggaren är en maskin som har underlättat något oerhört för oss kaffedrickare – att brygga kaffe innebär numera endast två steg, mäta upp vatten samt kaffebönor.  I denna köpguide har vi testat 6 olika varianter för att sammanställa våran lista över de bästa kaffebryggarna på marknaden.

Bästa kaffebryggarna 2021

Testlagets utvalda kaffebryggare

Bästa billiga kaffebryggaren

Melitta Aroma Signature

Bäst i test kaffebryggare

Moccamaster KB952

Bästa premiumvalet

Wilfa WSP 2-A

Vanliga frågor om kaffebryggare

En kaffebryggare fungerar genom att först värma upp vattnet genom en värmeplatta. När vattnet sedan är uppvärmt droppar det över kaffebönorna, som infuseras med kaffets oljor & aromer. Vattnet droppar sedan ner i kannan, och som magi – så har vattnet blivit till kaffe!

Att rengöra kaffebryggaren är väldigt viktigt då det är en såpass fuktig och varm miljö, vilket gör att bakterier trivs bra. Om man använder kaffebryggaren dagligen, så bör den rengöras lite mer än en gång i månaden. Ungefär var 20:e dag är en bra riktlinje, men det är endast om du tar de nödvändiga åtgärderna för att hålla bryggaren ren under tiden.

Kom ihåg att slänga det överblivna kaffet samt lämna påfyllningsluckorna öppna efter varje bryggning. Detta gör att kaffebryggaren kan ånga av sig så mycket som möjligt och minskar drastiskt hur ofta bryggaren behöver rengöras.

En perkulator och en kaffebryggare fungerar egentligen med samma princip, deras metoder för att åstadkomma det är bara olika. Kaffebryggaren droppar vattnet sakta över kaffebönorna, medans perkulatorn pumpar det mycket snabbare genom kaffebönorna. En perkulator kan dessutom perkulera vattnet genom kaffebönorna ett flertal gånger, vilket leder till ett lite annorlunda resultat.

En standardiserad kopp kaffe är 15ml, eller 1.5dl.

Välkommen till vårat test av kaffebryggare

Moccamaster KB952

Bäst i test kaffebryggare

Moccamaster KB952 är våran testvinnande kaffebryggare. Den kommer med hela tio års garanti när du registrerar ditt köp på Moccamasters hemsida. Det, tillsammans med den höga byggkvalitén och det goda kaffet som Moccamasterbryggare är kända för gör att vi utsett KB952 till den bästa kaffebryggaren.

 • Håller kaffet varmt i 40 minuter
 • Dubbla värmeelement - ett för bryggning av kaffet och ett för värmehållning
 • ECBC (European Coffe Brewing Center) certifierad säkerställer en hög standard på kaffet
 • Tyst kaffebryggare
 • Saknar vissa av de funktioner som hittas i dyrare Moccamasterbryggare så som kalkmätare & automatiskt droppstopp
Priser för Moccamaster KB952

Specifikationer för Moccamaster KB952

Kapacitet
10 koppar kaffe
Effekt
1520W
Droppstopp
Ja, med tre olika inställningar
Filterstorlek
1x4
Bryggtid (full kapacitet)
6 minuter
Garantitid
10 år om du registrerar kaffebryggaren på Moccamasters hemsida
Bredd
325mm
Djup
170mm
Höjd
355mm

Vad säger andra tester om Moccamaster KB952?

 • 4.7 i samlat betyg hos Pricerunner
 • Icakurirens testvinnare
 • Vinnare av Guldbönan

Handgjord kvalitetsbryggare från Moccamaster

Moccamaster är kända för att tillverka handgjorda kaffebryggare av högsta kvalitet till dig som verkligen tycker om kaffe. Moccamaster KB952 kommer med dubbla värmeelement där det ena brygger kaffet medans det andra håller det varmt.

ECBC certifieringen är en kvalitetsstämpel från European Coffee Brewing center som säkerställer att kaffet är av högsta kvalitet. Som alla kaffebryggare från Moccamaster så producerar den ett fylligt och smakrikt kaffe som har alla de rätta tonerna. Denna bryggare är oerhört tyst och vid full kapacitet brygger den tio koppar på sex minuter.

Det vi saknar med denna kaffebryggare är ett droppstopp som gör att kaffet slutar rinna om du vill hälla upp en kopp medan bryggningen fortfarande pågår. Det hade också varit skönt att ha en kalkmätare så att man på ett enkelt sätt ser när det är dags att kalka av kaffebryggaren.

För att få dessa funktioner i en Moccamasterbryggare så måste du gå upp en prisklass eller två. I övrigt har den här kaffebryggaren allt vi önskar. Den är enkel att använda och kaffet som den brygger levererar både smak- och doftmässigt.

Melitta Aroma Signature DeLuxe

Bästa billiga kaffebryggaren

Melitta Aroma Signature DeLuxe är i vårat test det allra bästa budgetvalet när det kommer till kaffebryggare. Denna bryggare producerar bra kaffe även vid mindre bryggningar, på grund av det smarta Aroma Control® programmet.

 • Justerbar timer - 30 60 eller 90 minuter
 • Ljudsignal när kaffet är klart
 • Aroma Control® program som används vid bryggning av 2-5 koppar
 • LED-lampa i vattenbehållaren som tänds vid påfyllning
 • Något många moment vid påfyllning av kaffe
 • Producerar gott kaffe men är inte lika robust som de dyrare kaffebryggarna
Priser för Melitta Aroma Signature DeLuxe

Specifikationer Melitta Aroma Signature DeLuxe

Kapacitet
Maximalt 10 koppar per bryggning
Effekt
1520W
Droppstopp
Ja
Filterstorlek
1x4
Bryggtid
7 minuter 30 sekunder för full kanna
Garantitid
10 års garantitid om man registrerar den på Melittas hemsida
Bredd
325mm
Djup
155mm
Höjd
355mm

Vad tycker andra om Melitta Signature DeLuxe?

 • Bäst i test kaffebryggare hos Råd & Rön
 • Testvinnare hos danska Tænk

Prisvärd och smart kaffebryggare från tyska Melitta

Ett bra budgetval om du gillar gott kaffe men inte vill lägga ut en förmögenhet på en maskin som bara kan brygga kaffe. Den här kaffebryggaren brygger upp till 10 koppar kaffe på 8 minuter. Den har dessutom en timer som kan ställas in så att bryggaren stänger av sig efter 30, 60 eller 90 minuter.

En sak vi gillar lite extra med denna kaffebryggare är att den har en ljudsignal som signalerar när kaffet är färdigbryggt. Det är perfekt om du inte vill sitta i köket och vänta medan kaffet bryggs. Den kommer dessutom med en vattentank som är både belyst & genomskinlig. Detta gör att det är väldigt enkelt att läsa av vattennivån.

Överlag gillar vi bryggaren och vi tycker att kaffet blir förhållandevis gott. Kaffebryggaren känns inte fullt så robust som de dyrare modellerna i testet. En annan nackdel är att det krävs ganska många moment för att fylla på kaffe, men det handlar troligen om en vanesak.

PSTTT, läs även vårat test av espressomaskiner

Wilfa WSP 2-A

Bästa premiumvalet av kaffebryggare

Wilfa Kaffebryggare WSP 2-A är vinnare i premiumsegmentet. Det vi gillade särskilt mycket med denna kaffebryggaren var den enastående designen. Den kommer dessutom med en avtagbar vattentank som säkerställer att vattnet alltid är fräscht.

 • Avtagbar vattenbehållare
 • Snygg och välbyggd kaffebryggare
 • Brygger allra godast kaffe i vårat test
 • Kalkindikator
 • Saknar automatisk droppstopp
Priser för Wilfa WSP 2-A

Specifikationer Wilfa WSP 2-A

Kapacitet
Max 12 koppar
Effekt
1880W
Droppstopp
Justerbart
Filterstorlek
1 x 4
Bryggtid
Flow control = justerbar bryggtid
Garantitid
5 års tillverkargaranti
Bredd
363mm
Djup
213mm
Höjd
358mm

Vad säger andra tester om Wilfa WSP 2-A?

 • 5.0 i betyg hos NetonNet
 • 10 av 10 i betyg hos norska Dinside.no
 • Vinnare av iF Product Design award 2013

En kaffebryggare som står ut från mängden

Vid en första anblick slås man av att den här kaffebryggaren är både snygg och robust. Den drar blickarna till sig på ett bra sätt. Det går även snabbt att brygga kaffe och resultatet blir enastående.

Det här är helt klart den kaffebryggare som ger brygger allra godast kaffe i vårt test. Flödeskontrollen gör att man enkelt kan justera hur mycket kaffe som ska bryggas, samt hur starkt det ska vara. Här justeras även bryggtiden.

Wilfas WSP 2-A brygger som mest tolv koppar kaffe under en bryggning och det räcker långt för de flesta. Det vi saknar är dock ett droppstopp som gör att kaffet slutar rinna när kannan tas bort innan kaffet bryggts klart.

I övrigt finns det inte något negativt att säga varken om kaffebryggaren eller om kaffet den brygger. Ljudnivån är låg, kaffet får en optimal temperatur och det både smakar och doftar mycket gott. Dessutom får man fem års tillverkargaranti vilket känns tryggt.

Hamilton Beach The Scoop

Unik dubbelsidig kaffebryggare

Hamilton Beach The Scoop är en unik dubbelsidig kaffebryggare som brygger kaffe i en vanlig kanna och i en resetermos på samma gång. Dessutom har bryggaren ett smart återanvändningsbart kaffefilter som även agerar kaffemått.

 • 4 dl resetermos ingår
 • 24 timmars timer
 • Välj mellan två olika styrkor på kaffet
 • Evighetsfilter
 • Något långsam kaffebryggare
Priser för Hamilton Beach The Scoop

Specifikationer för Hamilton Beach The Scoop

Kapacitet
12 koppar kaffe
Effekt
950
Droppstopp
Ja
Filter
Återanvändbart kaffefilter ingår
Garantitid
5 år tillverkargaranti
Bredd
311mm
Djup
281mm
Höjd
353mm

Vad säger konsumenterna om Hamilton Beach The Scoop?

 • 4.4 i betyg av 930 kunder hos amerikanska Walmart
 • 4.2 i omdöme av 61st svenska kunder hos NetonNet

En riktigt smart och väl genomtänkt kaffebryggare

Om du vill brygga kaffe att ta med dig till jobbet, skolan eller till utflykten så är Hamilton Beach The scoop den perfekta kaffebryggaren. Här ingår en resetermos som rymmer fyra deciliter och det kanske mest fantastiska är att den har möjlighet att brygga kaffe i både termosen och i den vanliga kannan samtidigt.

Det finns även en timer som går att ställa in upp till 24 timmar innan. Denna gör att kaffebryggaren startas automatiskt så att kaffet är klart lagom tills det är dags att till exempel äta frukost. Du kan även välja mellan två olika styrkor på kaffet beroende på om du föredrar ditt kaffe starkt eller svagt.

Denna kaffebryggare kommer med ett smart så kallat “evighetsfiltret” som är lätt att använda och bra för miljön. Filtret spolas bara av och så kan det användas igen. Den agerar dessutom som kaffeskopa, vilket gör att det är enkelt att dosera rätt mängd kaffe.

Droppstoppet fungerar så att du kan ta bort kannan och hälla upp en kopp kaffe redan innan bryggningen avstannat. Trots att kaffebryggaren inte är så stor klarar den av att brygga tolv koppar kaffe.

En nackdel  med denna bryggare är dock att bryggningen inte går så fort som man ibland hade önskat, något som till viss del avvägs av timerfunktionen.

Moccamaster KBGC982

Premiumval från Moccamaster

Moccamaster KBGC982 AO är en premium kaffebryggare som är ett av de allra bästa valen för dig som snabbt och tyst vill brygga riktigt gott kaffe.

 • Kalkindikator
 • Både tyst & snabb
 • Brygger väldigt gott kaffe, precis vad Moccamaster är kända för
 • Dubbla värmeelement
 • 40 minuter varmhållning
 • Saknar timerfunktion
Priser för Moccamaster KBGC982

Moccamaster KBGC982 AO specifikationer

Kapacitet
10 kaffekoppar
Effekt
1520 W
Droppstopp
Ja, automatisk
Filter
1 x 4
Garantitid
10 år vid registering på Moccamasters hemsida
Bredd
325mm
Djup
170mm
Höjd
355mm

Vad tycker andra tester om Moccamaster KBGC982 AO?

 • 4.8 i samlat betyg av 201 kunder på Pricerunner
 • 4.7 i betyg av NetonNets kunder

Robust kaffebryggare från Moccamaster

Moccamaster är kända för att tillverka kaffebryggare som verkligen kan brygga kaffe med bra resultat. Kaffet får en god smak och det doftar fint, och även efter 40 minuters varmhållning klarar bryggaren att behålla smaken.

De två värmeelementen, varav ett för bryggning och ett för varmhållning, garanterar att kaffet håller en bra temperatur hela tiden. Kalkindikatorn är en sak vi gillar extra mycket då den talar om när bryggaren behöver avkalkas för att fortsätta brygga kaffe med lika bra resultat.

Många kaffebryggare kan låta en del, men inte den här. Upp till tio koppar gott kaffe bryggs snabbt och väldigt tyst.

Även denna bryggare kommer med ett automatiskt droppstopp som gör att du kan ta bort kannan och hälla upp en kopp innan bryggningen är helt färdig. Som alla kaffebryggare från Moccamaster kommer den med en 10 års tillverkargaranti om du registrerar ditt köp på Moccamasters hemsida.

Bryggaren saknar tyvärr timerfunktion vilket kan vara en nackdel om du vill ha kaffet färdigt när du går upp på morgonen eller när du kommer hem från jobbet, något som dock går att lösa med en separat kopplingsur.

Philips HD7546

Smart kaffebryggare med inbyggd termos

Ännu en smart kaffebryggare med inbyggd termos. Denna fungerar lite annorlunda än Kaffebryggaren från Hamilton Beach, då den kommer med en termoskanna istället för en termosmugg. Tanken med detta är att du enkelt kan ta in kannan på kontoret eller ställa den på köksbordet utan att kaffet kommer kallna.

 • Snygg design
 • Termoskanna tål mycket mer än en glaskanna
 • Billig kaffebryggare
 • Avtagbare delar som dessutom tål att köras i diskmaskin
 • Ej löstagbar vattentank
 • Saknar timerfunktion
Priser för Philips HD7546

Specifikationer

Kapacitet
15 koppar
Effekt
1000W
Droppstopp
Ja
Filter
1 x 4
Garantitid
Philips erbjuder 2 års produktgaranti
Bredd
255mm
Djup
221mm
Höjd
370mm

Vad säger andra tester om Philips HD7546?

 • Toppbetyg när engelska CoffeTeaClub testade kaffebryggare
 • 4.6 i kundomdöme på tyska Amazon

För dig som gillar varmt kaffe – länge!

Denna kaffebryggare har jag faktiskt använt mig av själv de senaste 3 månaderna. Den passar perfekt för mig då jag jobbar hemifrån och gärna vill brygga ett par koppar kaffe på morgonen och sedan dricka dessa under några timmars tid.

Philips själv lovar att den håller kaffet varmt, helt utan kvalitetsförluster gällande arom och temperatur i minst 2 timmar. Jag har aldrig behövt oroa mig för denna tiden över huvudtaget, då jag efter 3 timmar fortfarande har kunnat njuta av varmt kaffe.

Denna kaffebryggare kommer dessutom med automatisk droppstopp vilket gör att du kan njuta av kaffe medans bryggningen pågår.

Vi må ha placerat Philips HD7546 längst ner i vårat test av kaffebryggare, men det är främst för att vi tycker att de andra bryggarna antingen är mer välbyggda – eller har smartare funktioner. För dig som är ute efter en kaffebryggare med termoskanna som ska användas hemma så är detta ett solklart val!

Viktiga egenskaper när vi valde ut de bästa kaffebryggarna

Hur länge tar det att brygga kaffet?

En av de allra viktigaste funktionerna för en bra kaffebryggare är att kaffet bryggs fort. Ingen gillar att vänta länge på sitt kaffe, så detta är något som vi noggrant tog hänsyn till när vi gjorde vårat test av kaffebryggare.

Storleken på bryggaren

En kaffebryggare kan vara både för stor och för liten. En stor kaffebryggare brygger generellt sett kaffe som inte är särskilt gott om man väljer att brygga väldigt få koppar. Å andra sidan är det tråkigt att ha en kaffebryggare som inte har nog stor kapacitet för det ändamål den är tänkt att fylla. Somliga bryggare har funktioner som är till för att säkerställa att kaffet blir smakrikt även vid bryggning av mindre mängder kaffe.

Timerfunktion

Kaffetimer är farligt säger vi alltid. Varför då kanske du undrar? Jo, när du väl har haft en kaffebryggare med timer – så kan du inte vara utan. Att vakna upp i sängen med en doft av färdigbryggt kaffe kan tvinga upp även de mest morgontrötta personerna från sängen. Om du väljer att köpa en kaffebryggare utan timer, så finns det möjligheten att använda sig av ett kopplingsur för att simulera en timer. Detta fungerar dock enbart på de kaffebryggare som använder sig av brytare snarare än en knapp.

Hur länge håller den kaffet varmt?

Alla gillar väl varmt kafffe! De flesta kaffemaskiner håller kaffet varmt i ungefär 40 minuter. Det finns dock varianter där man kan justera avstängningen inom ett visst intervall. Detta kan vara användbart om man är en sån person som tenderar att dricka kaffe under en längre stund. Vi har även testat kaffemaskiner som kommer med termoskannor, dessa kan hålla kaffet varmt trots att man tar bort kannan från maskinen.

Pris

Kaffbryggare finns i alla möjliga olika prisklasser. De billigaste kostar bara några hundralappar medans de allra dyraste kan kosta uppemot tiotusen kronor. I vårat test har vi valt ut både billiga & prisvärda kaffebyggare, men även lite mer exkusiva varianter. En kaffebryggare håller ofta ganska många år, så om det finns utrymme i plånboken och man gillar kaffe så tycker vi att en kaffemaskin är fel ställe att snåla på.

Utseende

Även utseendet är något som vi anser är viktigt. En kaffebryggare knappast en sådan köksmaskin som man gömmer undan i skåpet när den inte används, utan den står ständigt på bänken. I en studentetta kanske inte just utseendet är särskilt viktigt, men om man har ett lite finare kök med lite mer exklusiva detaljer så kanske man ska satsa på en kaffebryggare som passar bra även som inredningsdetalj.

Sammanfattningsvis om de utvalda kaffebryggarna

Kaffebryggare kommer ofta med ett par olika funktioner så som kalkindikator, timer och automatiskt droppstopp. Vi har även hittat två varianter av bryggare som kommer med lite mer unika funktioner. Den ena kommer med en praktisk resetermos, som är perfekt för dig som ofta är på språng. Den andra kommer istället med en termoskanna, som är perfekt för dig som vill dricka ditt varma kaffe under många timmar.

Utvalda produkter