Safekid Nova

Priser för Safekid Nova

Sammanfattning

 • Enkel att komma igång med
 • Bra menyer
 • Flera olika teman gör det enkelt att ändra utseendet
 • Möjligt att skicka SMS & använda Whatsup chattapp
 • Roliga och pedagogiska appar som hjälper ditt barn lära sig engelska

Specifikationer

Utbytbart armband: Ja, flera olika

Geofence: Ja

GPS-funktion: Ja

Tyst läge: Ja

Vattentät: IP67 klassad

Stegräknare: Ja

Kamera: Ja

Testvinnande gps klocka för barn

Safekids nya modell Nova – är en snygg och funktionsrik gps klocka för barn. Den har en rad nya appar som är roliga för barnet att utforska.

En av våra favoritfunktioner – och som har hjälpt vårat barn väldigt mycket, är de två apparna som är fokuserade på språk. Den ena är en rolig app med flashcards som ger barnet möjlighet att på ett pedagogiskt och engagerande sätt lära sig engelska. Utöver det kommer klockan även med stöd för Google translate, så att barnet enkelt kan översätta svåra ord.

Säkerhet & funktionalitet

Dessa appar, tillsammans med den smarta matteappen var favoriten hos våra barn. Men utöver det så finns det appar som uppskattas mer av föräldrar. Till exempel finns det en app som visar var klockan befunnit sig under dagen. Du kan se positionen både i realtid men även historisk data. GPS Positioneringen är väldigt exakt då klockan använder sig av 4G.

Läs mer på Safekids hemsida för att ta reda på exakt vilka appar som klockan kommer med.

Eftersom detta är en gps klocka för barn så ligger såklart mycket fokus på säkerhet. Safekid Nova är utrustad med en SOS-knapp som gör det möjligt för barnet att med enbart ett knapptryck ringa till utvalda kontakter. Man kan välja flera olika kontakter, och om förstavalet inte svarar – så försöker klockan helt enkelt ringa nästa nödkontakt.

Det går även att blockera samtal från nummer som inte finns i telefonboken, vilket är mycket uppskattat från mig som förälder. Denna funktion går att ställa in dels så att den förhindrar att ditt barn ringer något okänt nummer, men även så att ingen obehörig kan ringa till ditt barn.

Utöver det så kommer Safekid Nova utrustad med magnetisk laddning och nano-simkort.

Skillnad mellan Safekid Nova och Safekid Rocket

Många har kontaktat oss för att de inte riktigt kan greppa skillnaden mellan dessa två gps klockor. Båda klockorna är bra val för de som har barn som är i behov av en gps klocka, men Safekid Nova har lite extra funktionalitet.

 • Safekid har utökade SMS-funktionaliteter. Safekid Rocket kan ta emot och skicka textmeddelanden via appen, man endast Safekid Nova stödjer sms i dess fulla form.
 • Safekid Nova har ett appbibliotek som ger tillgång till flera nya appar.
 • Enklare att montera simkort.
 • Armbandet är enkelt att byta ut till andra färger, de är dessutom väldigt billiga.

Eftersom prisskillnaden mellan dessa två gps klockor är så pass liten så rekommenderar vi att ni köper den senaste modellen – alltså Safekid Nova, som är vald till testvinnare i kategorin bästa gps klocka för barn. Även Safekid Rocket är dock ett gott val, och ibland är det rea på den – då kan det absolut vara ett fullgott alternativ.

Safekid Junior T6

Priser för Safekid Junior T6

Sammanfattning

 • Prisvärd gps klocka för barn
 • Vattentålig upp till IP klass 67
 • Fri frakt hos Safekid
 • Samma app som Safekid Nova men saknar vissa funktioner
 • Designen passar bäst till yngre barn

Specifikationer

Utbytbart armband: Nej, erbjuds bara i Safekid Nova

GeoFence: Ja

GPS-funktion: Ja

Tyst läge: Ja

Vattentät: Ja, IP-67 certifierad

Stegräknare: Ja

Kamera: Nej

Mest prisvärda gps klockan för barn

Junior T6 är en av de billigare modellerna från den populära tillverkaren av gps klockor för barn – Safekid. För er som är ute efter en billig variant som ändå kommer med många av samma funktioner som våran testvinnare Safekid Nova så är detta ett bra val.

Junior T6 använder samma app vilket gör att den delar många funktioner. GeoFence, SOS-knapp och möjlighet att skicka textmeddelanden via appen är några av de funktioner som vi uppskattar i gps klockan Junior T6.

Prisvärd gps klocka för barn

Junior T6 fungerar ungefär som man förväntar sig att en gps klocka för barn ska göra. Den är enkel att komma igång med, har svenska menyer, väldigt precis gps positionering och möjlighet att hålla kontakt med ditt barn via appen.

Klockans armband och urtavla kommer i två olika färger, antingen svart eller rosa. Designen känns som att den är riktad till lite yngre barn, då våran tonåring knappast hade använt sig av en gps klocka för barn med sån här design.

Klockan stödjer både samtal och röstmeddelanden vilket gör att det är enket att hålla kontakt med ditt barn, oavsett om den är i skola – hos farmor, eller ute på lekstund med en kompis. Batteritiden är i 2-3 dagar vilket gör att den inte behöver laddas riktigt lika ofta som en telefon, men ändå ett par gånger per vecka.

För dig som är ute efter en billig gps klocka för barn så är Safekid Junior T6 ett bra alternativ.

North 13.5 Active

Priser för North 13.5 Active

Sammanfattning

 • Sportig gps klocka för barn
 • Hittas i den lägre prisklassen
 • Appen är ibland dåligt översatt

Specifikationer

Utbytbart armband: Nej

GeoFence: Ja

GPS-funktion: Ja

Tyst läge: Nej

Stegräknare: Ja

Kamera: Ja

IP-klassning: Vattentät

Vattentät aktivitetsklocka med gps för barn

North 13.5 Active är en ganska simpel gps klocka för barn. Den har dock trots det ganska många funktioner. Det North 13.5 faller på är att appen inte är lika användarvänlig, då deras varumärke inte är lika etablerat som till exempel Safekid.

GPS Klockan för barn som gillar äventyr

Grundfunktionaliteten i North 13.5 Active är densama som de flesta andra barnklockor med gps vi testat. Den har GeoFence, gps lokalisering, larm och monitor för sömn som ger lite statistik och annat roligt.

Det vi däremot uppskattar extra mycket i denna klocka är att den är vattentålig. Vi vet själv hur enkelt det är för uppspelta barn att helt glömma bort elektronik och dess begränsningar. Denna klocka är rejäl och välbyggd. Den tål vattenlek både i form av dusch men såklart även bad.

Klockan har en batteritid som är något lägre än vad som anges. North hävdar att den håller 2-3 dagar men vi var alltid tvungen att ladda den i mitten på dag 1. Visst kanske man kan ändra inställningarna litegranna men det leder antagligen till att gps funktionaliteten – som är det allra viktigaste, får steppa lite åt sidan.

Köpguide inom gps klockor för barn

GPS klockor är ju faktiskt galet användbara även för barn. Den här köpguiden riktar sig till föräldrar som har barn som har visat intresse för en GPS-klocka eller teknologi i allmänhet.

Hur fungerar GPS?

GPS, eller Global Positioning System, bygger på signaler från satelliter i omloppsbana runt jorden. Mottagare, som din mobil eller GPS-enhet, tar emot signaler från minst fyra satelliter. Genom att mäta hur lång tid signalen tar att nå mottagaren kan din exakta position, hastighet och tid räknas ut. Systemet möjliggör noggrann positionering globalt. På Teknikguiden kan du läsa mer ingående om hur gps fungerar.

Varför ska ens barn ha en gps klocka?

Fördelarna med en gps klocka är många, dels ger den upphov till en känsla av trygghet, då man alltid kan hålla kontakt och uppsikt över varandra – även om ni befinner er på olika platser. De kommer dessutom ofta med roliga och lärorika appar som ger barnet möjlighet att lära sig hantera teknologi på ett innovativt sätt.

Vilka olika funktionaliteter kan man förvänta sig?

Det är viktigt när du letar efter den bästa gps-klockan till just ditt barn att du tar hänsyn till deras ålder och vad de för närvarande intresserar sig för. Det finns klockor som är utformade speciellt för mindre barn som endast har enkla funktioner som att räkna steg, tid och förbrända kalorier. Det finns även klockor med inbyggd gps som även har mer avancerade funktioner så som sömnräkning, pulsmätning och lokalisering. Detta kan vara mer lämpliga för äldre barn som behöver hjälp med att vara aktiva i skolan eller upprätthålla hälsosamma vanor utanför hemmet.

Vid vilken ålder kan man använda en gps klocka för barn?

En GPS-klocka är inte lämplig för barn i alla åldrar. Man bör till exempel inte utrusta sitt spädbarn med en gps-klocka, men kring 3 års åldern ända upp till tonåren är lämpliga åldrar. Olika barn har såklat olika krav på sina gps klockor, så även inom de olika åldersgrupperna är det viktigt att du diskuterar med ditt barn vilka olika klockor som finns att välja på.

Funktioner

Utöver GPS så är de ofta utrustade med många andra funktioner. Alla klockor har olika funktioner och apparna kan skilja sig åt en del, så fundera noggrannt ut vad som är viktigt för just dig och ditt barn när ni väljer er av en gps klocka.

Språkinlärning

Det är svårt att hitta tid att lära våra barn engelska. Men hur kan vi ha råd att inte göra det? Det är viktigt för barnens framgång i skolan och även senare i livet. Så om du letar efter ett sätt att göra inlärningen enklare eller roligare så är en gps klocka för barn ett smart val. Många gps klockor har översättningsappar som hjälper med detta, men somliga modeller har utökad funktionalitet i och med fler inlärningsappar som är fokuserade på språk.

Platsinfo via gps

GPS står för Global Positioning System och fungerar på samma sätt som den navigeringstjänst som finns i din mobiltelefon. En gps klocka använder sig av denna teknologi för att kunna registrera var barnet befinner sig, infon skickas sedan vidare till din telefon via den inbyggda appen. De bästa gps klockorna kan ge ganska avancerad data, som visar ganska exakt var ditt barn har befunnit sig under dagen, medans de billigare varianterna bara visar i grova drag.

Vad är GeoFence och hur viktigt är det?

GeoFence fungerar som ett virtuellt staket. Du bestämmer ett säkerhetsområde I appen och om gpsen I klockan registerar att den är utanför zonen så får du en notis. Detta gör det enkelt att kontrollera om ditt barn befinner sig var den borde eller inte. Ett bra användningsområde är att ha en GeoFence säkerhetszon hemma, som täcker kvarteret och det område som ditt barn rör sig i under dagarna, samt en för skolan och dens närområde. Vi rekommenderar alla som köper en gps klocka för barn att titta på modellerna med GeoFence.

Är kontantkort eller abonnemang att föredra?

Kontantkort är billigare och det som oftast används. Fördelen med abonnemang är att man aldrig behöver fundera på om surfen eller saldot på gps klockan tar slut, men då måste man såklart betala en fast månadsavgift – som i längden kan bli rätt dyr.

Ett bra mellanting är Safekid Verbal som är ett billigt mobilabonnemang som passar perfekt till barn som har gps klockor. I Abonnemanget medföljer fria samtal, sms & mms och det kostar enbart 99 kronor i månaden. Du binder inte upp dig till något med långa bindningstider, och det är inte heller någon uppsägningstid. Bra va?

Larmknapp för ökad trygghet

En larm – eller sosknapp ger ditt barn möjlighet att på snabbast möjliga sätt få kontakt med dig som förälder om en nödsituation skulle uppstå. Barnet kan hålla inne denna knappen och klockan kommer sedan ringa upp en kontakt som är vald i appen. De flesta gps klockor för barn har denna funktionen inbyggd, och en knapp som är dedikerad enbart för det.