Så vad skiljer egentligen whey 80 och whey 100 åt?

Whey 80 är ett vasslekoncentrat medans whey 100 är vassleisolat. Vasslekoncentrat har endast filtrerats en gång, medans vassleisolat processeras flertalet gånger. Detta innebärr att whey 100 är mycket mer koncentrerad och har en högre proteinhalt än whey 80.

Är whey 100 bättre än whey 80?

Om syftet är att få i dig så mycket protein som möjligt – så är whey 100 ett bättre alternativ. Dels är proteinhalten högre i whey 100, men den har dessutom ett mycket lägre innehåll av både fett och kolhydrater – vilket gör att kalorimängden per protein är lägre.

Whey 100 innehåller även mindre laktos än whey 80 – vilket gör det till en väldigt lämplig produkt för de som är känsliga eller allergiska mot laktosprodukter.

Så varför skulle du välja whey 80 över whey 100?

Whey 80 är mycket billigare än whey 100. Både per protein – men även per kilo proteinpulver. För dig som vill öka din proteinmängd till en så liten peng som möjligt – men samtidigt inte strävar efter att få i dig den absolut minsta mängden kalorier i processen, så är whey 80 ett bra val. För dig som vill ha ett veganskt proteinpulver däremot – då är båda alternativen dåliga, då även whey 100 innehåller en liten del laktos.

Är det någon skillnad i smaken mellan whey 80 och whey 100?

Eftersom whey 100 är dyrare så har tillverkare ofta lagt mer energi på att få till smaken. Därför är whey 100 ofta godare, men det beror helt på vilka märken man jämför mellan – det finns alltså inga garantier på att whey 100 skulle vara godare än whey 80, även om fallet ofta är så.