It’s Heey Plantbaserat Proteinpulver

Andel av kalorierna från protein: 94.9%

Pris per protein: 39 öre

Priser för It’s Heey Plantbaserat Proteinpulver

Sammanfattning

 • Svensktillverkat och veganskt
 • Galet hög proteinhalt, nästan 95%
 • Passar bra till både smoothie och bowl

Näringsvärde It’s Heey veganskt protein per 100 gram

Protein: 88 gram

Kolhydrater: 1.5 gram

Fett: 0.6 gram

Kalorier: 366

Antal smakvarianter: 5

Proteinkälla: Ärtor & soja

Bäst i test och godaste veganska proteinpulvret

Ett veganskt proteintillskott som är veganskt, glutenfritt och laktosfritt – vad mer kan man önska sig? Jo – att den tillverkas i Sverige, vilket den såklart gör. Alla smaker passar bra för både smoothies och lyxiga bowls och har ett högt näringsvärde.

Veganskt proteinpulver med smak av bland annat Acai

Proteinkällan för detta veganska proteintillskott kommer från en blandning av ärtor och soja och trots att det är ett veganskt proteinpulver så innehåller den alla essentiella aminosyror. Näringsinnehållet är svårt att matcha. Vaniljsmaken har en proteinhalt på över 95%, vilket är smått osannolikt.

It’s heeys veganprotein kommer i flera olika smaker. Choklad och vanilj är passande för de flesta olika ändamål, men de har även en spännande smak i form av det brasilianska superbäret Acai. Denna innehåller riktiga bär vilket gör att kolhydrathalten är mycket högre – och därmed är proteinets andel av de totala kalorierna mycket lägre.

Av dessa anledningar har vi valt ut It’s heeys produkter till bäst i test veganskt proteinpulver.

Star Nutrition Ärtprotein

Andel av kalorierna från protein: 80%

Pris per protein: 23.8 öre

Priser för Star Nutrition Ärtprotein

Näringsvärde Star Nutrition Ärtprotein per 100 gram

Protein: 84 gram

Kolhydrater: Under 0.5 gram

Fett: 9.5 gram

Kalorier: 422

Antal smakvarianter: 5

Proteinkälla: Ärtproteinisolat

Godaste veganska proteinpulvret utan soja

Star nutrition ärtprotein är ett proteinpulver tillverkat av ärtprotein. Detta passar bra både för dig som är vegan eller som av någon anledning inte vill ha protein tillverkat av animaliska produkter.

Lättblandat, smakrikt och högt på proteininnehåll gör det till en av favoriterna på marknaden. Med 18 till 20 gram fullvärdigt protein per portion ger detta proteinpulvret ett mycket gott resultat.

Svenskt ärtprotein

Star Nutritions ärtprotein är gjort på högkvalitativt ärtproteinisolat och ger över 20 gram protein per portion. Proteinpulvret blandas lätt ut i vätska och har ett väldigt lågt fett och kolhydratinnehåll. Det bryts ner enkelt i din kropp och är skonsamt mot magen.

Ärtproteinet är en av de proteinkällorna som har högst proteinkvalitet vilket ger ett bra innehåll av aminosyror som är bra för att öka muskelmassa.

Du kan beställa Star nutrition ärtprotein i fem olika utföranden: Utan smak, jordgubb, chokladsmak (naturligt smaksatt), chokladbrownie och chokladbanan. Det finns alltså en del att välja mellan även för dig som är vegan eller för dig som är allergisk mot mjölkprodukter.

Proteinpulvret fungerar såklart även alldeles utmärkt för bakning. Star nutrition ärtprotein är perfekt för ett mellanmål efter träningen eller som ett kosttillskott för dig som vill få ett högre proteinintag.

Hur smakar ärtprotein?

Ärtor och protein. Det kanske inte är det första man tänker på! Men ärtor innehåller faktiskt en oerhört stor mängd protein – helst när man torkat dem och utvunnit själva isolatet. Resultatet är ett högkvalitativt proteinpulver som innehåller en stor andel viktiga vitaminer och mineraler.

Smaken är väldigt neutral och mer dämpad än proteinpulver som är gjort av vassleisolat (mjölk). Den innehåller även en hög andel av arginin vilket är en aminosyra som hjälper till kroppen genom att öka blodcirkulationen, vilket kan verka genom att öka muskeltrycket vid hård träning.

Core sojaprotein

Andel av kalorierna från protein: 92.5%

Pris per protein: 21 öre

Priser för Core sojaprotein

Sammanfattning

 • Oerhört hög andel protein
 • Innehåller alla nödvändiga aminosyror för muskeltillväxt
 • Lämpligt för både vegetarianer & veganer
 • Smaken är sisådär
 • Svårblandad

Näringsvärde Cora sojaprotein per 100 gram

Protein: 85.6 gram

Kolhydrater: 0.4 gram

Fett: 1 gram

Kalorier: 370

Antal smakvarianter: 2

Proteinkälla: Sojabönor

Bästa sojaproteinet

Core sojaprotein är ett veganskt proteinpulver som är baserat på rent vegetabiliskt protein från soja. Ett perfekt proteinpulver för dig som vill öka din muskelmassa. Sojaprotein är aningen kontroversiellt men detta innehåller inget genmodifierat (GMO) protein vilket gör att vi kan rekommendera den med gott samvete.

Veganskt proteinpulver med alla aminosyror som behövs för muskeltillväxt

Core sojaprotein är ett veganskt proteinpulver som är helt fritt från socker och laktos, det är gjort på rent vegetabiliskt protein från soja. Det har en mycket hög proteinhalt, 89% vilket betyder att den nästan är fri från fett och kolhydrater. Proteinpulvret är berikat med vitaminer och mineraler som boostar din ämnesomsättning.

Core sojaprotein är tillverkad av sojaproteinsolat. Produkten har alltså genomgått en reningsprocess där man filtrerat bort fett, fytoöstrogener och kolhydrater för att få ett veganskt protein med högsta möjliga biologiska värde och proteinhalt. Det gör att proteinet lätt tas upp av kroppen och ombildas till muskelmassa.

Det här proteinpulvret är perfekt för återhämtning eller som ett nyttigt mellanmål men också för uppbyggnad av muskelmassa efter träning. Det innehåller även alla aminosyror som behövs för muskeltillväxt. Proteinpulvret är mycket prisvärt, levereras i en praktisk burk snarare än en påse och du får såklart med en skopa vid beställningen. Perfekt för dig som är vegan eller laktosintolerant.

Hollistic Neutral Ärtprotein

Andel av kalorierna från protein: 84.7%

Pris per protein: 26 öre

Priser för Hollistic Neutral Ärtprotein

Tyvärr kan vi inte hitta information om denna produkt.

Sammanfattning

 • Ekologiskt ärtprotein
 • Neutral smak av gula ärtor
 • Mångsidigt användningsområde

Näringsvärde Hollistic Neutral Ärtprotein per 100 gram

Protein: 82.9 gram

Kolhydrater: 1.4 gram

Fett: 3.0 gram

Kalorier: 392

Antal smakvarianter: 1

Proteinkälla: Gula ärtor

Veganskt proteinpulver utan sötningsmedel

Det ärtprotein med allra högst proteinhalt kommer från Hollistic. Detta veganska proteinpulvret är väldigt unikt då den inte är smaksatt, vilket gör att den har många användningsområden och att den passar in i de flesta fall så som bakning, i frukostgröten eller bara som en vanlig proteinshake.

Hollistic veganskt proteinpulver är tillverkat av ärtproteinkoncentrat, som är en veganskt och glutenfri källa till protein. Varje portion innehåller 25 g veganskt protein och endast 114 kalorier, så det är ett utmärkt veganskt tillskott för viktminskning såväl som muskeltillväxt.

Det användningsområde vi gillar att använda Hollistics veganska protein är att höja proteinhalten i olika måltider. Det är enkelt att tillsätta i till exempel havreyoghurt, brödbak eller i fruktshaken för att öka proteinhalten.

Hur smakar den då?

Hollistics ärtprotein smakar ungefär som man kan förvänta sig. Eftersom den består av 100% gula ärtor så smakar den precis så. Somliga av recensenterna uppskattade den tämligen tama smaken, medans somliga tyckte att den var mindre trevlig. Det alla som testat hollistics ärtprotein gillade var konsistensen. Den var lättblandad vilket gav en slät och lättdrucken vegansk proteinshake.

Star Nutrition Sojaprotein

Andel av kalorierna från protein: 90.7%

Pris per protein: 25 öre

Priser för Star Nutrition Sojaprotein

Sammanfattning

 • Högkvalitativt sojaprotein
 • Hög proteinhalt
 • Flera olika smaker

Näringsvärde Star Nutrition Sojaprotein per 100 gram

Protein: 78.5 gram

Kolhydrater: 3.5 gram

Fett: 1.5 gram

Kalorier: 359

Antal smakvarianter: 4

Proteinkälla: Sojabönor

Välkänt veganskt proteinpulver från Star Nutrition

Star Nutrition sojaisolat är ett proteintillskott som är helt veganskt. Proteinkällan är 100% sojaprotein vilket förser kroppen med alla nödvändiga aminosyror som krävs för att bygga upp muskelmassa & bidra till snabb återhämtning.

Star Nutritions sojaprotein är ett av de veganska proteinpulver vi testat som har högst proteinhalt. Proteinet kommer från certifierade GMO-fria sojabönor. Sojaproteinet går att hitta i fyra olika smaker. Utöver de vanliga choclad, vanilj och den som är helt utan smak, så finns även smaken salted caramel.

Trevlig konsistens

Star Nutrition sojaproteinisolat är ett lättblandat vegan proteinpulver som har en bra konsistens. Det högkvalitativa sojaproteinet gör det enkelt för vegetarianer att få sitt nödvändiga dagliga intag av proteiner utan att kompromissa med smaken.

Den främsta åsikten som våra testpiloter hade var att vaniljsmaken var aningen tam, och att chokladsmaken var allra godast. Vaniljen passar bra om du är ute efter ett veganskt proteinpulver som inte tar över – utan istället komplementerar valet av vätska. Salt karamell hade en något kemisk bismak och var definitivt inte en höjdare.

Superfruit Hampaprotein

Andel av kalorierna från protein: 49%

Pris per protein: 74 öre

Priser för Superfruit Hampaprotein

Sammanfattning

 • Mångsidigt veganskt proteinpulver
 • Låg proteinhalt

Näringsvärde Superfruit Hampaprotein per 100 gram

Protein: 78.5 gram

Kolhydrater: 3.5 gram

Fett: 1.5 gram

Kalorier: 359

Antal smakvarianter: 4

Proteinkälla: Sojabönor

Veganskt proteinpulver för känsliga magar

Superfruits proteinpulver är tillverkat av ekologiskt odlad hampa. Användningsområdet för detta veganska proteinpulver är lite annorlunda än många andra, mer om det nedan.

Proteinpulver baserat på hampa

Detta proteinpulver innehåller 50 gram protein per 100 gram. Detta må låta lite – och det är det. Men syftet med detta är kanske inte att få i dig stora mängder protein. Poängen med Superfruits veganska hampaprotein är istället att öka mängden protein i olika måltider. Den passar till exempel jättebra att blanda i frukostgröten, eller en smoothie.

Vilka sorters veganska proteinpulver finns det?

Den vanligaste sortens veganskt proteinpulver är gjort av söjabönor, men idag finns det fler alternativ än någonsin. Gula ärtor är en väldigt näringsrik källa till protein, och även ris samt hampa är bra veganska alternativ när det gäller proteinpulver.

Soja

Soja är en bra form av proteinkälla, dock är den till viss del kontroversiell. Vissa personer vill inte få i sig soja på grund av miljöskäl, medans andra inte gillar hälsoeffekterna som sägs komma ifrån sojakonsumtion. Vissa personer är dessuto m allergiska eller känsliga mot soja, därför har det vuxit fram många andra bra veganska alternativ för proteinpulver.

Gula ärtor

En annan vanlig vegansk proteinkälla är gula ärtor. För att göra ärtor till veganskt proteinpulver så är första steget att torka ärtorna. De mals sedan ned till ett mjöl. Avslutningsvis tar man bort stärkelser och fiber samt tillsätter eventuellt sötningsmedel och smakämnen. Kvar har man ett högkvalitativt veganskt protein som innehåller alla essentiella aminosyror.

Hampaprotein

Hampa är ett veganskt alternativ för protein som vuxit sig väldigt populärt de senaste åren. Det innehåller alla de tjugo aminosyror som kroppen behöver, inklusive de nio som den inte kan producera själv. Utöver det innehåller hampa också fibrer och andra näringsämnen som omega 3-fettsyror, vilket gör hampaprotein till ett alternativt som har många olika användningsområden.

Nackdelen med proteinpulver baserat på hampa är att proteinhalten tenderar att vara mycket lägre. Man får istället med sig en hel del kolhydrater. Detta behöver inte vara något negativt då kroppen behöver både protein och kolhydrater för att bygga muskler och hålla sig frisk. Däremot är det något man ska ha i åtanke när man väljer ut det bästa veganska proteinpulvret.

Risprotein

Risprotein är en annan vegansk proteinkälla som är fri från de vanligaste allergenerna. Det har en mild smak och är också ett utmärkt veganskt proteinpulver som är både veganskt och glutenfritt, eftersom det varken innehåller soja eller gluten.

Håller veganskt proteinpulver lika bra kvalitet som proteinpulver från djurriket?

Ja absolut. Det viktigaste när man letar efter bra proteinpulver – oavsett om de är veganska eller inte, är att de innehåller alla essentiella aminosyror som krävs för muskeltillväxt. Vad består veganska proteinpulver av?

Är veganskt proteinpulver gott?

Ja absolut, veganska proteinpulver är lika goda som traditionella varianter. Det finns såklart – som med alla andra sorters kosttillskott en del produkter som inte smakar gott, men i vårat test av veganska proteinpulver har vi lagt stor vikt vid hur de smakar. Om man köper ett veganskt proteinpulver som inte smakar gott så kommer man antagligen ha svårt att få i sig nog med protein, vilket gör att man inte når önskat resultat.

Vilket veganska proteinpulver är godast?

Våran testvinnare inom kategorin godaste veganska proteinpulver är “It’s heey” som är ett veganskt proteinpulver tillverkat av en blandning på soja och gula ärtor. Det är ett prisvärt och bra alternativ som har fantastiskt goda smaker, en trevlig konsistens och ett noggrannt utvalt innehåll med högt näringsvärde.

Finns det veganska proteinpulver utan sötningsmedel?

Ja, vi har testat flera varianter utan både smak och sötningsmedel. Hollistics ärtprotein är våran vinnare inom denna kategori.

Vilket veganskt proteinpulver rekommenderar ni till de som har känslig mage?

Om du har en känslig mage och är ute efter ett veganskt proteinpulver så kan vi rekommendera superfruits hampaprotein.