Allt du behöver veta om stekpannor

Ingen produkt i köket har lika stor inverkan på matlagningen som stekpannan. Vi vill såklart hjälpa dig att hitta de bästa stekpannorna oavsett vilka behov du har. På denna sida hittar du all information du behöver för att handla stekpannor online. Du hittar dels tester där vi utser de bästa stekpannorna inom flera olika kategorier, men du kan även sortera själv för att hitta den bästa stekpannan i just din prisklass.

Med hjälp av vårat system kan du sortera stekpannor efter flera olika kriterier så som märke, användningsområde & prisklass.

Senaste artiklarna om stekpannor

Är tefal ett bra märke?

Ja, verkligen. Tefal är ett franskt märke som specialiserar sig på utrustning för köket och de är särskilt kända för sina stekpannor. Stekpannorna från Tefal är generellt sett ganska billiga och de är ofta tillverkade i teflon.

Är keramiska stekpannor bra?

Keramiska stekpannor är i allmänhet bra om de är tillverkade av kvalitetsmaterial och du kan hitta dem till lägre priser än till exempel stekpannor i gjutjärn. Fördelen med stekpannor tillverkade i keramiska material är att de är lättare att underhålla jämfört med gjutjärnspannor. Du kan rengöra dem med kallt vatten och några droppar diskmedel – något som inte rekommenderas om du har en stekpanna i gjutjärn.

Behöver jag en stekpanna med non-stick?

I vissa fall är det bättre att ha en non-stick stekpanna. Om du planerar att använda din stekpanna till exempel till fisk eller ägg är svaret ja! Icke-stickande ytor gör det mycket lättare att tillaga dessa saker; grönsaker kan också tillagas utan att tillsätta olja eller fett för att se till att de inte fastnar (var dock försiktig med saltet). Men tänk på att beläggningar tenderar att försämras med tiden och det gör dem mindre non-stick samt säkra. Så

Är kolstålspannor bra?

Ja, stekpannor i kolstål har i allmänhet en bra kvalitet och är lätta att använda. Kolstål är populärt för attdet är billigt, fördelar värmen bra och kan behandlas så att det blir non-stick. Resultatet är hög prestanda till en låg kostnad.

Behöver jag en emaljerad stekpanna?

Det finns många kockar som föredrar emaljpannor eftersom de är lätta att rengöra. En annan fördel med emaljpannor är att det material som används för denna process inte reagerar med mat – något som till exempel gjutjärn kan göra. En grej som är värd att tänka på är att man inte ska lägga en varm emaljerad stekpanna i kallt vatten eftersom det kan förstöra emaljen.

Är det värt att köpa en billig stekpanna?

Generellt sett är det värt att köpa en billig stekpanna eftersom du sparar pengar när du använder den. Men det brukar inte rekommenderas att köpa de billigaste på marknaden eftersom de ofta är tillverkade av tunn metall vilket kan leda till att maten blir skev eller bränns.

Var hittar man billiga stekpannor?

Internet är ett bra ställe att leta efter riktigt billiga stekpannor. De säljs ofta som “startpaket” med flera små stekpannor, vilket kan passa mindre familjer eller personer som just flyttat hemifrån och behöver flera olika stekpannor. Du kan också prova loppisar och second hand-butiker – ibland kan man göra riktigt bra fynd där!