Vilka kaffekvarnar maler bäst? Köpguide och test av olika kvarnar

En kaffekvarn är den enskilt största investeringen man kan göra för att få godare kaffe. I vårat test av kaffekvarnar hittar du allt från billiga kvarnar som använder sig av knivar, upp till de bästa kaffekvarnarna som passar bra för alla sorters kaffe. Vi har testat båda automatiska och manuella kaffekvarnar för att säkerställa att all information du behöver finns att hitta här.

Bästa kaffekvarnarna 2021

Testlagets utvalda kaffekvarnar

Bästa nybörjarkvarnen

Wilfa WSCG-2

Bäst i test kaffekvarn

Sage Dose Control Pro

Bästa budgetvalet

Bosch TSM6A013B

Vanliga frågor om kaffekvarnar

En kaffekvarn med mal producerar ett jämnare resultat än en kvarn som använder sig av knivar. Den generar dessutom mindre värme vilket leder till att mindre av kaffebönornas värdefulla aromer går förlorade.

Nej. För att mala kaffebönor till espresso måste man ha en kaffekvarn som är anpassad för det. Man måste ha väldigt finmalet kaffe för att lyckas med detta, något som inte alla kvarnar klarar av.

Att rengöra en kaffekvarn skiljer sig väldigt olika åt beroende på hur de är uppbyggda samt om det är en elektrisk eller manuell kaffekvarn. Att få reda på hur du rengör din kaffekvarn gör du enkast genom att läsa manualen.

Välkommen till vårat test av kaffekvarnar

The Dose Control Pro från Sage

Bäst i test kaffekvarn

Det är inte utan anledning som kvarnen Dose Control Pro från Sage är vinnare i vårat test av kaffekvarnar. Denna kvarn ger dig kaffe av hög kvalité och kommer med flera riktigt bra funktioner. Vill du ha det bästa kaffet är detta den rätta kaffekvarnen!

 • Många inställningsmöjligheter
 • Påfyllning direkt i portafilter
 • Timerfunktion ger dig exakta mängder kaffe varje gång
 • Minimal värmeutveckling ger ökad kvalité på bönorna
 • Dyr

Specifikationer Sage Dose Control Pro Kaffekvarn

Kapacitet
280 gram kaffebönor
Inställingsmöjligheter
60 olika nivåer
Malningsmetod
Konisk kvarn i stål
Lämplig för espresso
Ja
Timerfunktion
Ja

Vad andra tycker om Sage Dose Control Pro

 • Bästa kaffekvarnen under 200£ enligt Coffeeblog.co.uk
 • Toppbetyg på Amazon & Qualityreviews.co.uk
 • Bästa espressokvarnen enligt Smarto.se

För kaffeälskaren

Det är primärt tre funktioner som gör att vi valde ut denna kaffekvarn till våran testvinnare. Dose Control Pro ger dig möjligheten att välja på hela 60 olika malningsgrader.

Jämför vi med de andra kaffekvarnarna i testet har de flesta endast 1-5 nivåer. Detta ger dig större möjligheter att hitta perfekt malningsgrad för olika bryggmetoder.

Dessutom har den en timerfunktion där du har 1-sekundssteg. Båda dessa funktioner prioriteras högt hos kaffeälskare då de säkerställer ett likadant resultat vid varje malning.

Den tredje funktionen som vi verkligen gillar med denna kaffekvarn är att bönorna mals direkt ner i ditt portafilter, om du tänkt brygga espresso. Många andra kaffekvarnar maler bönorna ner i en behållare som du sedan behöver skopa upp det ur, vilket kan vara lite bökigt att få rätt varje gång.

Såklart är denna kaffekvarn utrustad med ett malverk i rostfritt stål vilket säkerställer högsta kvalitet på de malda bönorna.

Med kvalité kommer såklart ett högre pris och denna kaffekvarn är en av de dyrare på marknaden. Det kvarstår dock att det är den bästa kaffekvarnen och Sage är ett märke av högsta kvalité.

Du får en kaffekvarn där du själv har hög kontroll på hur precist du kan mala bönorna, vilket såklart ger kaffe därefter. När du väl lärt dig det grundläggande så är den lätt att använda och dessutom väldigt enkel att hålla ren.

Wilfa WSCG-2

Bästa kaffekvarnen för nybörjaren

En kaffekvarn ska kunna mala kaffebönor, vara slittålig och ha ställningsbara malningsnivåer för olika sorters kaffe så som bryggkaffe, press eller espresso. Dessa kriterium fyller Wilfas kaffekvarn väl!

Wilfa WSCG-2 har ett gediget malverk som kommer att ge dig det perfekta nymalda kaffet gång på gång. Effekten och motorn i denna kaffekvarn är både kraftfullare och ger en jämnare kvalité i malningen mot dess tidigare föregångare Wilfa CGR-1. Den passar bra till alla sorters kaffe och klarar av att göra det till ett lågt pris.

 • Timern säkerställer perfekt mängd kaffe varje gång
 • Smart sladdförvaring
 • Bönbehållaren har UV-filter som ökar livlängden på kaffebönorna
 • Mottagare av kaffepriset "Gyllene bönan"
 • Fungerar väldigt bra för alla sorters kaffe - utom espresso
 • Kaffebehållaren för malet kaffe blir fort statiskt laddad

Specifikationer Wilfa WSCG-2 kaffekvarn

Kapacitet
250 gram
Inställningsmöjligheter
5 olika nivåer
Malningsmetod
Koniska malskivor
Lämplig för espresso
Beror på egenskapen hos bönorna
Timerfunktion
Ja

Vad andra tycker om Wilfa WSCG-2

 • 5 av 5 i betyg av kunder hos Coffeewarrior.co.uk
 • Andraplats i Råd & Röns stora test av kaffekvarnar 2016
 • Bäst i test hos Teknikråd.se

Att tydligt se vilken malning kvarnen är inställd på är förstås viktigt, i synnerhet om du är nyvaken och lite småtrött innan kaffet. På Wilfa WSCG-2 kan det inte vara enklare! Här ser du tydligt skillnad mellan brygg, press, aeropress eller espresso.

Det är enkelt att justera malningen från fin till grövre och vice versa. Kaffekvarnen klarar även att mala det finare espressokaffet till en jämn och bra kvalitet. Det finns dyrare kaffekvarnar med mikroinställningar för specifikt olika espressomaskiner.

Dricker du eller dina vänner uteslutande espresso är det möjligen inte rätt kaffekvarn för dig. Vill du ha en kaffekvarn som är “allround” och som ger dig möjligheter att mala för olika bryggningstekniker är den helt rätt! Kaffekvarnen gör jobbet väl och det till en relativt billig peng.

Bosch TSM6A013

Bästa billiga kaffekvarnen

Bosch är kända för många saker, bland annat för att göra kaffekvarnar och kaffebryggare av bra kvalitet.

Kaffekvarnen Bosch TSM6A013 är en bra kaffekvarn för dig som vill få godare smak med färskmalda kaffebönor, men som samtidigt vill lägga en så liten peng som möjligt.

 • Bra för nybörjare som vill öka kvalitén på sitt kaffe till en så liten peng som möjligt
 • Kompakt & billig kaffekvarn
 • Även lämplig för kryddor
 • Storleksmässigt räcker den till ungefär 8 koppar kaffe per malning
 • Ojämnt resultat
 • Ingen förvaring för bönor
 • Ej löstagbar bönbehållare - grundlig rengöring görs med tops eller borste

Specifikationer Bosch TSM6A013 kaffekvarn

Kapacitet
75g kaffebönor
Inställningsmöjligheter
1
Malningsmetod
Knivar
Lämplig för espresso
Nej
Timerfunktion
Nej

Vad andra tycker om Bosch TSM6A013B

 • Bästa ingångsmodellen enligt Teknikråd.se
 • 4.9 av 5 i betyg hos 89 av Bagaren & Kockens kunder
 • 4.7 i betyg av Kithchentimes kunder

Efter att ha testat flera olika kaffekvarnar så står det klart att Bosch TSM6A013 blir våran testvinnare i budgetkategorin. Den är utrustad med knivblad i rostfritt stål vilket såklart inte är optimalt för bästa kvalitet, men det slår ändå färdigmalet kaffe med hästlängder. Kapaciteten är också imponerande då den rymmer 75 g bönor, vilket är tillräckligt för att göra en full kanna kaffe.

Bosch TSM kaffekvarn är dessutom smidig och kompakt, vilket gör att den inte alls tar mycket plats i köket. Utöver att mala kaffe bra så är knivarna även väldigt effektiva när det gäller att mala färska kryddor.

Resultatet som denna kaffekvarn ger är relativt ojämn, vilket kan leda till att bittra toner framhävs tydligare, vilket såklart är en nackdel. Det är på grund av att den använder sig av knivar istället för malverk. Detta är inget man kommer undan i denna prisklassen, då alla billiga kaffekvarnar använder sig av knivar.

Jämfört med andra kaffekvarnar i denna prisklass så är denna det allra bästa valet. Den lämnar aldrig hela bönor efter sig och den klarar av att mala kaffet relativt fint. Långt ifrån att man ska kunna använda den till espresso, men till många andra bryggsorter så som perkulatorkaffe fungerar den ypperligt.

Denna kvarn är ett bra val för dig som vill få godare kaffe på morgonen men ändå inte känner att du vill ha en fullstor kaffekvarn som både tar plats och kostar en del pengar.

Comandente C40 Nitro Blade

Bästa manuella kaffekvarnen

Comandente är en tysk tillverkare av manuella kaffekvarnar, och de har varit en stor bidragande faktor till att populariteten inom välbyggda kaffekvarnar har vuxit kraftigt de senaste åren.  För 10 år sedan, var manuella kaffekvarnar endast för de som velade ha med sig en kaffekvarn ut i skogen eller liknande.

Numera finns det välbyggda kaffekvarnar som producerar bra och snabbt resultat i hemmet. Comandende C40 Nitro Blade är välbyggd, har ett fantastiskt malverk och producerar ett bra resultat varje gång.

 • Enkelt att ställa in kvarnen beroende på hur man vill att kaffet ska malas
 • Snabb manuell kaffekvarn
 • Älskade av kaffeentusiaster världen över
 • Perfekt present till kaffeälskaren
 • Saknar förvaringspåse

Specifikationer Comandente C40 Nitro Blade

Malningsmetod
Konisk kvarn i stål
Kapacitet
40 gram
Inställningsmöjligheter
35 olika inställningar
Lämplig för espresso
Ja
Vikt
750 gram

Vad andra tycker om Comandente C40 Nitro Blade

 • "Ett mästerverk" enligt Homegrounds.co
 • "Schweiziska armékniven" av manuella kaffekvarnar enligt Coffeness.de
 • "Kvalité utan kompromiss" enligt Coffeedesk.com
 • 4.96 / 5 i betyg av 50 kunder hos Coffehit.co.uk

För de riktiga kaffeentusiasterna

Comandende C40 Nitro Blade är ett sant mästerverk. Den maler kaffe till en espresso nästan lika fort som en elektrisk kaffekvarn. Under minuten varje gång, vilket är nästan ofattbart.

Malverket är av så pass hög kvalitet att både barn och äldre kan använda den utan problem. Oavsett om du använder dig av ljus- eller mörkrostade bönor så  ger den ett bra resultat varje gång.

Den är enkel att ställa in och har hela 35 olika inställningar, vilket säkerställer att du kan få kaffet exakt så som du vill ha det.

Comandendes manuella kaffekvarn kommer dessutom i flera olika ytfinishes och materialval, vilket gör den till en perfekt present för de som verkligen gillar kaffe.

Skerton Plus

För dig som är ute efter en billig manuell kaffekvarn

När det gäller prisvärda manuella kaffekvarnar så rankas Skertons plus högt. Den kommer nu i en uppdaterad variant med en stabiliseringsplatta som gör den till en fröjd att mala kaffe med.

Detta är en billig manuell kvarn som ger ett jämnt och bra resultat. Den klarar av att mala kaffe för alla olika bryggmetoder – men för espresso tar det ganska lång tid att få rätt resultat.

 • Prisvärd manuell kaffekvarn
 • Hög kapacitet
 • Enkel att ta isär för rengöring
 • Kaffebehållaren har skruvlock som gör att du enkelt kan förvara malet kaffe
 • Tar cirka 3 minuter att mala kaffe till espresso
 • Något ojämnt resultat

Specifikationer Skerton Manuell kaffekvarn

Malningsmetod
Keramiska malskivor
Kapacitet
75 gram
Inställningsmöjligheter
16 olika
Lämplig för espresso
Ja - men det tar tid
Vikt
630 gram

Bra val av manuell kaffekvarn

Den rätta malningen är viktig för att anpassa kaffet till oavsett hur du kokar ditt kaffe. Med Skerton Plus ställer du in vilken grad av malning du önskar och du får ett jämnt resultat. En finare malning eller en grövre – det är lätt att reglera malningsgraden.

Behållaren för kaffet är av tåligt glas & kaffekvarnen är enkel att plocka isär och rengöra. Den är välbyggd och har ett tillförlitligt och vältestat keramiskt malverk.

Kapaciteten på Skertons manuella kaffekvarn är 100 gram kaffebönor och skulle inte allt gå åt så är det lätt att försluta i behållaren så att kaffets arom bevaras.

Med en manuell kaffekvarn slipper du högljudda elektriska apparater och du kan placera den precis där du vill utan att behöva tänka på eluttag. Skerton Plus kaffekvarn är av oss utsedd till en riktig vinnare i vårt test och ger dig nymalt aromatiskt kaffe varje gång.

Andrahandskällor vi använt oss av

 • Råd och rön 2016
  En av de allra mest respekterade källorna i Sverige, Råd och Rön. I deras test av kaffekvarnar går de igenom och betygsätter hela 18 kaffekvarnar med olika funktionalitet. De går igenom både elektriska och manuella kaffekvarnar och gör individuella betygsättningar på vardera kvarn.
 • Teknikråds test av kaffekvarnar
  I denna köpguide kan man läsa om 7 olika elektriska kaffekvarnar. Testvinnare är den prisvärda Wilfa WSCG-2 men även Graef och Bosch hittas på deras topplista.
 • Smarto
  Smartos tester går alltid djupt in på de olika produkterna. De listar specifikationer och anmärker vad de olika kaffekvarnarna är bra respektive dålig på. Om du vill läsa igenom en utförlig recension av många kaffekvarnar är detta ett pålitligt och säkert val.
Utvalda produkter