Artiklar om kaffemaskiner

Espressomaskin

Att köpa en espressomaskin kan kännas som att försöka navigera i en djungel. Det finns olika modeller av epressomaskiner så som helautomatiska, halvautomatiska, manuella men även maskiner som är något mellanting. Vi har testat de 4 allra bästa espressomaskinerna på marknaden och samlat ihop de i en köpguide för espressomaskiner. Vårat test fokuserar främst på halvautomatiska espressomaskiner. Detta då de är mest efterfrågade av konsumenterna. Vi har dock även testa den mest populära automatiska espressomaskinen, för de som är ute efter just den upplevelsen.

Bäst i test espressomaskin »

Kaffekvarn

En kaffekvarn är den enskilt största investeringen man kan göra för att få godare kaffe. I vårat test av kaffekvarnar hittar du allt från billiga kvarnar som använder sig av knivar, upp till de bästa kaffekvarnarna som passar bra för alla sorters kaffe. Vi har testat båda automatiska och manuella kaffekvarnar för att säkerställa att all information du behöver finns att hitta här.  

Test av kaffekvarnar »

Kaffebryggare

Kaffebryggaren är en maskin som har underlättat något oerhört för oss kaffedrickare – att brygga kaffe innebär numera endast två steg, mäta upp vatten samt kaffebönor. I denna artikel har vi testat 6 olika varianter för att sammanställa våran lista över de bästa kaffebryggarna på marknaden.

Vi utser de bästa kaffebryggarna »

Perkulatorer

Perkulatorn är en självklar del i många svenska hem. Varför den fungerar så bra, och producerar så gott kaffe, är dels för att vattnet filtreras genom kaffet ett flertal gånger, men även för att man använder sig av ett stålfilter istället för ett pappersfilter. Detta säkerställer att ingen av kaffets smakämnen fastnar i filtret, utan allt hamnar där det ska. I detta test av perkulatorer har vi undersökt vilka de mest populära perkulatorerna i Sverige är. Vi har valt att först och främst lista de bästa perkulatorerna för hemmabruk, men vi har även hittat två specialvarianter. En av dessa perkulatorer är för riktigt stora sällskap, så som föreningar och kontor, medans den andra passar perfekt som present till kaffeälskaren.

Test av perkulatorer »

Artiklar om stekpannor

Rengöring och skötsel av gjutjärnspanna

En gjutjärnspanna som tas om hand på rätt sätt kan hålla i generationer. Men vad är egentligen rätt sätt? I denna guide går vi igenom hur man ger sin gjutjärnspanna de bästa förutsättningar för att hålla en livstid och lite till.

Skötsel av gjutjärnspanna »

Traktörpanna

En traktörpanna är något som alla kök bör ha. Det är en mångsidig stekpanna som passar bra till det mesta. Du kan såklart steka kött och göra såser i den, men du kan även koka ris eller pasta. De höga kanterna i kombination med locket minimerar spill och den rundade botten gör det även enkelt att dra ihop en stir-fry. Viktiga egenskaper för en bra traktörpanna är lagomt rundad botten, stekyta som maten fastnar i samt ett ordentligt handtag som känns solidt och välbyggt. I detta test av traktörpannor har vi valt ut de fyra mest populära traktörpannorna och ställt de mot varandra. Alla traktörer har olika styrkor och vi hoppas att du med våran hjälp lyckas hitta den bästa traktörpannan för just dig.

Traktörpanna bäst i test »

Wokpanna

En wokpanna fungerar bra till nästan allt, personligen använder jag den till 90% av all matlagning jag gör. Dels för att det är fantastiskt kul att woka, men det är även väldigt behändigt då det kraftigt minskar fettspridningen i köket. Ingen stekpanna är så mångsidig som en wok, då det finns en hel del maträtter som är svåra att tillaga korrekt utan en wokpanna – men det är väldigt få som inte klaras av att göras i en wokpanna. Därför anser vi att alla kök bör vara utrustade med en wok! I denna artikel har vi testat 4 olika wokpannor med varierande material, ytfinishes och prisklasser. Vi skriver även lite tips om vad man ska tänka på innan man köper sin första wokpanna.

Vi utser de bästa wokpannorna »

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspannor är ett fantastiskt tillskott i alla kök! De är dels oerhört mångsidiga, men de är även mer pålitliga och tåliga än någon annan stekpanna. Vi har undersökt och testat en mängd olika stekpannor för att ta fram denna topplista över gjutjärnspannor. Utöver traditionella stekpannor i gjutjärn hittar du även information om de bästa grillpannorna, plättlägg och wokpannorna i gjutjärn. Du hittar även information om vad man ska tänka på innan köp av gjutjärnspanna, samt hur man tar hand om dem på bästa sätt. Välkommen till Testlaget!

Bäst i test gjutjärnspanna »